10 goedkope, romantische manieren om je huwelijksjubileum te vieren
calendar icon23.10.2015 15:09 person iconRamon eye iconRamon
book open icon6 min

10 goedkope, romantische manieren om je huwelijksjubileum te vieren

Goedkoop je huwelijksjubileum vieren: 10 tips

Als je het naar je zin hebt vliegt de tijd soms voorbij, zo ook in een huwelijk. In de loop der jaren kan het dan ook dat je weleens een keer verrast wordt door een jubileum, terwijl je het gevoel hebt er net nog een gevierd hebt. Vaak is het standaard uitje dan (alweer) een bezoek aan een restaurant. Soms doe je zelfs helemaal niets om je huwelijksjubileum te vieren, omdat je even wat krap bij kas zit en er niet teveel aan uit wilt geven. Gelukkig kan je ook romantisch zijn zonder de hoofdprijs te betalen. Neem bijvoorbeeld een kijkje op onze Voordeeluitjes pagina. Hier vind je goedkope uitjes die vaak te boeken zijn met een Voordeeluitjes kortingscode.

huwelijks jubileum vieren

1. Kopieer het menu van je huwelijksavond

Probeer de eerste maaltijd die je als man en vrouw samen genuttigd hebt eens te kopiëren. Natuurlijk kun je dit als verrassing voor je partner doen, maar misschien is het nog wel leuker én romantischer om het samen te doen. Probeer samen recepten te vinden die lijken op hetgeen jullie gegeten hebben. Ga op zoek naar de ingrediënten en kook als een team.
Vaak zal het menu op je huwelijksdag iets uitgebreider en ingewikkelder zijn dan wat je normaal gesproken eet, maar de uitdaging maakt het juist leuk. Als je erg ambitieus bent kunnen jullie zelfs proberen de bruidstaart na te maken. Je bakproducten koop je natuurlijk met een kortingscode bij Blokker. Ben je niet getrouwd en vier je het jubileum van je eerste relatie? Probeer je te herinneren wat je op je eerste date at.
Koken is überhaupt een leuke en goedkope date die je altijd achter de hand kunt houden. Weet je niet meer precies wat jullie eerste maaltijd samen was of is het echt niet na te maken voor enthousiaste amateurs? Zoek dan simpelweg een leuk nieuw recept op en ga daarmee aan de slag. Na de maaltijd kruip je samen op de bank en kijk je de eerste film die je samen zag.

2. Herleef je eerste date

Als je geluk hebt was je eerste date in een fastfood restaurant, gevolgd door een wandeling waarbij je naar de sterren keek. Zelfs als je eerste date niet in een fastfood restaurant was, is de kans groot dat het een redelijk goedkope avond was: dat zijn eerste dates meestal. Het herleven van de herinneringen is dan ook vaak goedkoop. Ben je een van de weinigen die bij de eerste date wel direct diep in de buidel tastte? Probeer dan op een goedkope manier dezelfde herinneringen te kopiëren: kijk thuis een film in plaats van je bioscoop bezoek, ga niet naar een restaurant met 2 Michelin sterren, maar ga naar een goedkoper restaurant met een vergelijkbaar menu. Tip: neem eens een kijkje bij Groupon, zij hebben altijd veel restaurant-deals. Nog goedkoper wordt het als je een Groupon kortingscode gebruikt, dat kan je zomaar 40% voordeel opleveren. Direct een mooie uitlaatklep voor je creativiteit!

3. Hou een fotoshoot

In de tijd die je met je partner hebt doorgebracht heb je ontelbare herinneringen verzameld, waarvan velen aan specifieke plaatsen gebonden zullen zijn. Stap met zijn tweeën in de auto (of op de fiets) en ga de oude plaatsen af om nieuwe foto’s te maken. Voorbijgangers zullen ongetwijfeld een handje willen helpen met het vastleggen van jullie bezoek aan de plekken die zo dierbaar geweest zijn. Een ander, wellicht simpeler, idee is om elk jaar op je jubileum samen een foto te maken en deze in een speciaal jubileum album te plakken. Zo’n fotoboek maak je natuurlijk met korting.

4. Maak een muziekmix op CD

Maak zelf een cd, verzameling MP3’s of een Spotify (gratis bij KPN complete)speellijst met muziek die een speciale betekenis voor jullie relatie heeft. Het nummer dat ze draaiden toen jullie elkaar de eerste kus gaven, de muziek die speelde tijdens de eerste dans en zo zullen er nog veel meer zijn. Zoek een knus plekje op, ga samen luisteren en haal herinneringen op aan al die speciale momenten.

5. Doe iets compleet anders

Hoe lang je ook samen bent, er zijn altijd dingen die je nog nooit samen hebt gedaan. Je bent misschien nog nooit samen in de achtbaan geweest, nog nooit samen naar een musical of hebt juist de avontuurlijke uitjes altijd overgeslagen. Dergelijke dingen voor het eerst proberen zal over het algemeen niet geheel gratis zijn, maar gelukkig vind je online voldoende kortingcodes voor een dagje uit. Probeer ook gelijk de pagina met kortingscodes van Ticketveiling. Zo hoeft iets nieuws proberen niet direct een aanslag op je portemonnee te zijn.

6. Ga knutselen

Als je een beetje creatief bent kan je wellicht met keramiek aan de slag. Zo kun je bijvoorbeeld speciale keramiekstiften halen waarmee je van een goedkope witte mok in sneltreinvaart een mooi, persoonlijk cadeau maakt. Het kan ook leuk zijn om samen creatief bezig te gaan en een mooie fotocollage in elkaar te knutselen. Check in dat geval zeker even de kortingscodes van Albelli. Op het moment van schrijven hebben we zelfs een exclusieve code voor 25% korting.

7. Bekijk de huwelijksvideo

Huwelijksvideo’s en foto’s zijn van die dingen die iedereen laat maken tijdens de bruiloft, maar die vervolgens vaak in een kast stof liggen te vergaren. Gebruik dit jubileum eens om het stof er af te kloppen en die video of die foto’s samen terug te kijken. Vier je het jubileum van een relatie? Ga dan eens op zoek naar foto’s of video’s van gezamenlijke vakanties of andere bijzonder gelegenheden. Als je lang genoeg bij elkaar bent om een jubileum te vieren, is de kans ook groot dat je een mooie collectie video’s en foto’s opgebouwd hebt. Heb je je foto’s nog niet afgedrukt? Doe dit dan met één van de mooie kortingscodes voor foto’s.

8. Match je cadeau met je huwelijksjaar

Geef bijvoorbeeld bij het vijfjarig jubileum vijf rozen (bijvoorbeeld via Boeketcadeau) en bij het tienjarig jubileum een massage van tien minuten. Maak er samen een spel van om elk jaar weer op de meest creatieve manier je huwelijksjaar in je cadeau te verwerken. Een leuk idee is bijvoorbeeld het opblazen van een ballon voor elk jaar dat je getrouwd bent. Stop, voor het opblazen, in elke ballon een romantisch briefje dat pas te lezen is nadat de ballon geknapt is.

9. Schrijf eens een liefdesbrief

Hoewel er ongetwijfeld mensen zijn die dit sowieso al regelmatig doen, zal dit voor het overgrote deel van ons een heel bijzonder cadeau zijn. Eventueel ook te vervangen met een liefdesboodschap op video, maar stiekem vinden we de brief dan toch romantischer. Uiteraard gebruik je mooi briefpapier!

10. Besteed simpelweg wat tijd met elkaar

Neem een dag vrij, zet je telefoon uit en laat je e-mail even voor wat het is. Besteed eens een hele dag in elkaars gezelschap zonder de drukte van de dag, en geniet. Hou het simpel, hou het goedkoop en vier het leven dat jullie samen hebben. Dat is immers waar het allemaal om gaat.

Wat is de meest romantische manier waarop jij je jubileum ooit hebt doorgebracht? Laat het ons weten op Facebook.