Tips voor een goedkoop dagje uit deze zomer
calendar icon30.05.2018 10:27 person iconCorina eye iconCorina
book open icon4 min

Tips voor een goedkoop dagje uit deze zomer

Hoe ga je zo goedkoop mogelijk een dagje op stap?

Met het hele gezin op stap of even met je vriendinnen er tussenuit? Er is ontzettend veel te doen in Nederland én over de grens. Een uitje zoals een dagje weg of een weekend aan zee kost al snel het nodige geld. Je moet betalen voor vervoer, een eventueel verblijf kost geld en je bent geld kwijt aan activiteiten en eten en drinken. Omdat het nooit te laat is om te besparen op de leukste uitjes kun je in dit artikel diverse tips lezen voor een goedkoop dagje uit in de zomer. Wie zei namelijk dat je geen plezier kunt hebben met een kleiner budget? Ook wanneer je wel budget hebt, maar wilt genieten van meerdere voordelige dagjes uit is dit artikel de moeite waard om te lezen.

Voordelig een dagje uit

Zoek iets in de buurt

Een van de handigste tips om te besparen op een uitje is om iets leuks in de buurt te zoeken. We denken al gauw aan activiteiten die niet zo snel om de hoek liggen. Dat is jammer, want de kans is groot dat er ‘gewoon’ iets te doen is vlakbij de plaats waar je woont. Wist je dat veel mensen absoluut geen idee hebben wat er eigenlijk allemaal te zien en te ondernemen valt in de buurt? Het is een leuke manier om de omgeving waar je woont te ontdekken én om goedkoop iets te ondernemen. Je bent namelijk amper benzine- of openbaar vervoer kosten kwijt; misschien kun je er zelfs op de fiets naartoe, nog goedkoper!

Scoor diverse deals via Ticketveiling

Wil je toch liever erop uit tijdens een dagje uit dan is het aan te raden om een deal te kopen via Ticketveiling. Iedere week vind je nieuwe voordelige Ticketveiling deals op de website staan; de deals worden namelijk wekelijks vernieuwd. Zo kun je de hele zomer lang profiteren van de beste deals voor de laagste prijzen. Hier vind je onder andere deals voor restaurants, bekende pretparken, dierentuinen, dagjes spa & wellness, concerten en zelfs hele vakanties (iets langer dan een goedkoop dagje weg dus). Het enige wat jij moet doen is een account aanmaken en beginnen met bieden. Heb je een deal gewonnen? Dan kies je zelf de datum wanneer je je voordelige dagje weg wilt laten plaatsvinden. Bij Ticketveiling is er altijd iets voor ieder wat wils te vinden.

Voordelig een dagje uit

Neem eten en drinken zelf mee

Bij veel activiteiten en plekken kun je je eigen lunchpakketje met drinken meenemen. Ga je bijvoorbeeld een dagje naar een dierentuin of een dagje naar een pretpark, dan kunnen de kosten al snel hoog oplopen wanneer je ter plekke eten en drinken haalt. Voor een dagje uit kun je lekker uitpakken met producten die je uit de supermarkt koopt. Ga bijvoorbeeld niet voor een standaard bolletje hagelslag of een boterham met kaas, maar kies voor een broodje gezond met verse groentes, een lekker sapje en wat lekkere snacks. Op deze manier ben je een stuk goedkoper uit tijdens je dagje weg én kun je genieten van heerlijk eten en drinken. Dan valt het entreeticket voor de desbetreffende bestemming ook aardig mee in verhouding.

Kies voor last minute deals

Vind je het niet erg om last minute een activiteit te plannen? Dat komt goed uit wanneer je voor deze tip wilt gaan: kies altijd voor een last minute deal, omdat deze deals een stuk voordeliger zijn. Het ligt er hierbij natuurlijk vaak wel aan wat je wilt gaan doen: kaartjes voor een pretpark zullen bijvoorbeeld vaak dezelfde (aanbiedings-)prijs blijven houden maar een nachtje ergens slapen of genieten van een lekker diner? Grote kans dat de aanbieder de tent vol wil krijgen, waardoor ze bepaalde aanbiedingen voor een lagere prijs aanbieden. Dat is ideaal wanneer je bijvoorbeeld vakantie hebt maar de desbetreffende week nog leeg hebt gelaten zodat je op dat moment goedkope dagjes weg en uitjes kunt boeken. Dat scheelt je een heleboel geld.

Haal het beste uit je dag

Last but not least: ga lekker vroeg erop uit. Hebben jullie een dagje dierentuin gepland, wil je een stad bezoeken of staat er een museumbezoek op het programma? Vertrek dan vroeg in de ochtend naar de plek van bestemming zodat je alle tijd hebt om het beste uit de dag te halen en zo dus ook het geld van het entreeticket eruit te halen. Hierbij krijg je ‘gratis’ andere voordelen: zo hoef je minder lang te wachten in de rij voor die ene vette achtbaan, heb je vrij spel in een museum én kun je zonder (al te veel) files op pad. Ook betekent dit dat je redelijk op tijd weer naar huis kan, zodat je niet uit eten hoeft.