Waarom je zéker moet kiezen voor een elektrische haard
calendar icon21.06.2018 09:33 person iconCorina eye iconCorina
book open icon4 min

Waarom je zéker moet kiezen voor een elektrische haard

Voordelen van een elektrische sfeerhaard

We zien het steeds vaker bij mensen in huis staan: een moderne elektrische haard. Dat is niet zo heel vreemd gezien de veiligheid van het apparaat én het hoge decoratieve gehalte. Een open haard is van vroeger uit al een hele sfeervolle toevoeging aan je interieur: de warmte van het vuur geven je woning een warme uitstraling. Toch is een échte haard niet heel erg veilig, precies een van de vele redenen waarom men steeds meer voor een elektrische sfeerhaard kiest. Wel genieten van de voordelen en gezelligheid van een haard, maar dan op een veilige manier. En met korting natuurlijk! Want online, en zeker wanneer je er bij bespaardeals over leest, staat er een mooie korting op je te wachten. Waarom jij ook zeker voor een elektrische haard moet kiezen in plaats van voor een open haard lees je in dit artikel. We geven je alvast één tipje van de sluier: het is een stuk goedkoper dan een gewone haard.

elektrische sfeerhaard


Kost minder tijd

Wanneer je al eens eerder een open haard hebt gehad en vervolgens kiest voor een elektrische sfeerhaard zul je al gauw opmerken dat een elektrische variant van de haard veel minder tijd kost. Het enige wat je nodig hebt is een beetje ruimte en een stopcontact. Je sluit de haard aan op het stroomnetwerk waarna je het apparaat aanzet. Hierna zorgt de haard direct voor sfeer en warmte zonder dat het tijd nodig heeft om daadwerkelijk warm te worden. Misschien herinner je wel hoe lang je soms hebt moeten wachten voor er daadwerkelijk vuur ontstond in je open haard of voordat je haard op gas écht warm werd. Bij een elektrische sfeerhaard is dit niet het geval; je kunt er meteen van genieten.

Neemt weinig ruimte in beslag

Een ander groot voordeel is dat een elektrische sfeerhaard heel weinig ruimte inneemt. Hierdoor kun je daar haard plaatsen waar jij wilt! Zorg ervoor dat het apparaat dichtbij een stopcontact staat zodat je hem meteen kunt aansluiten. Voor de rest heb je niets nodig. Daarom is een elektrische haard óók een aanrader in andere ruimtes naast de woonkamer, waar je een haard meestal vindt. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om een dergelijke haard in je slaapkamer te plaatsen? Of misschien op je kantoor, waarbij je direct energie kunt besparen op kantoor? Door de verschillende uitvoeringen van elektrische haarden – van klein tot groot – kun je het item gemakkelijk verplaatsen.


Stuk goedkoper

Naast het veilige karakter van een elektrische haard is er nog een ander kenmerk waarom het apparaat aantrekkelijk is: de prijs. En daar houden we van bij bespaardeals. Als je ergens op kunt besparen, willen wij het weten. De aanschafprijs ligt sowieso al een stuk lager dan die van een open haard of een gashaard, zeker wanneer je online bestelt. Zoals je inmiddels wel gewend bent, kan online kopen je hoge korting opleveren. Maar ook in het verdere gebruik ben je minder geld kwijt. Met een open haard wordt de warmte vrijwel direct naar buiten geleid via een schoorsteen (wat ook moet in verband met rook); bij een elektrische haard blijft de warmte binnen waardoor je in verhouding voor minder geld langer kunt genieten van een warme woning. Let op: er zijn ook elektrische sfeerhaarden zonder verwarming. Deze zijn nog goedkoper dan een haard mét verwarming.

Geen stank

Hoewel veel mensen dol zijn op de geur van een kampvuurtje of een open haard, omdat geuren herinneringen met zich meebrengen, is het vaak niet prettig om deze geur constant in je woning te hebben. De geur van vuur is hardnekkig en gaat in je kleding, gordijnen en stoffen meubels zitten. Je raadt het misschien al: met een elektrische haard heb je helemaal nergens last van als het om geuren gaat. Dit apparaat kun je lekker laten loeien zonder ook maar één vervelende geur te ruiken. Zo kun je ongestoord de hele dag genieten van de sfeer die deze haard brengt.

Levensechte vlammen

Tot slot nog een heel belangrijk voordeel van dit product: de vlammen die je ziet in een elektrische haard zijn nauwelijks te onderscheiden van echte vlammen. Ze zorgen voor een warm gevoel, een goede sfeer en een prettige dosis gezelligheid. Hierbij staat veiligheid altijd voorop, want er kan vrijwel niets gebeuren. De buitenkant van een elektrische haard blijft altijd koel zodat je je niet kunt verbranden. Hierdoor is dit apparaat ook zeker geschikt voor woningen waar kinderen en/of dieren wonen. Door het grote aanbod van verschillende soorten modellen kun je ook nog eens hét model kiezen dat bij jouw inrichting past. Wist je dat je ook kunt kiezen voor elektrische haarden die in de muur worden gebouwd? Handig wanneer je ruimte wilt besparen of kiest voor een stijlvolle en moderne look.