Voordelige relatiegeschenken voor ieder moment
calendar icon28.03.2018 11:22 person iconCorina eye iconCorina
book open icon4 min

Voordelige relatiegeschenken voor ieder moment

Goedkope en trendy relatiegeschenken

Als ondernemer is het handig om een voorraad relatiegeschenken te hebben. Een relatiegeschenk kan immers op ieder moment van het jaar nodig zijn: als bedankje voor een samenwerking, als inluiding van het nieuwe jaar, als extraatje in een kerstpakket en ga zo maar door. Wanneer je meerdere relatiegeschenken tegelijk wilt bestellen om een dergelijke voorraad te maken is het erg prettig om te kunnen profiteren van lage prijzen. We hebben voor jou een aantal goedkope én trendy relatiegeschenken op een rij gezet, want ook op relatiecadeaus kun je prima besparen! Wat dacht je bijvoorbeeld van kleurrijke balpennen?

goedkope relatiegeschenken

Voordelig relatiegeschenk: pennen laten bedrukken

Een van de meest voorkomende voordelige relatiegeschenken zijn gepersonaliseerde (bal)pennen. Er is immers niets zo opvallend als jouw logo op een pen. Pennen worden overal veel gebruikt. De meeste mensen hebben altijd een pen in hun tas, wat handig is wanneer ze even snel wat moeten opschrijven. Wanneer je de naam en/of de logo van je bedrijf op een pen laat drukken zorg je voor goedkope reclame: misschien leent diegene de pen wel eens uit of schrijft hij ermee in het openbaar zodat jouw logo zichtbaar is voor een groter publiek. Pennen bedrukken kan op verschillende manieren, in allerlei kleuren en met diverse prints. Hoe meer gepersonaliseerde pennen je bestelt des te goedkoper de hele batch is. Het ideale voordelige relatiecadeau!

Goedkoop relatiegeschenk: sleutelhangers

Een ander goedkoop cadeau waar je aan kunt denken is een gepersonaliseerde sleutelhanger. Hier zijn verschillende modellen voor beschikbaar: kies bijvoorbeeld voor een handige sleutelhanger in de vorm van een muntje waarmee jouw partner of klant het kan gebruiken in winkelwagentjes of andere doeleinden. Of ga voor een relatiegeschenk met een knipoog en laat je bedrijfsnaam of logo drukken op een sleutelhanger met flesopener. Kijk goed naar je doelgroep wanneer je een relatiegeschenk uitkiest: de flesopener is voor de meeste doelgroepen een uitstekend cadeau. Zorg voor een klein model dat eenvoudig aan een sleutelbos te bevestigen is zodat er direct reclame wordt gemaakt voor jouw bedrijf.

goedkope relatiegeschenken

Voordelig relatiegeschenk: mokken bedrukken

Voor een iets duurder maar nog steeds betaalbaar geschenk kun je kiezen voor een gepersonaliseerde mok. Bij de meeste bedrijven is een lekkere kop koffie onmisbaar: hoe kan dit beter worden gedronken dan uit een mooie mok met jouw bedrijfslogo erop? Mokken laten bedrukken is naast het bedrukken van pennen een zeer populaire optie voor relatiegeschenken. Dat is niet zo gek: mokken worden in bedrijven over het algemeen goed gebruikt en zullen niet zo snel worden weggegooid. Wanneer je mokken met jouw bedrijfslogo en/of bedrijfsinformatie laat bedrukken is de kans groot dat deze misschien wel jaren bij een bedrijf blijven staan.

Goedkoop relatiegeschenk: notitieboekjes bedrukken

Wat tevens een handig, leuk en voordelig relatiegeschenk is is een notitieboekje. Deze komen in verschillende uitvoeringen: je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een alleen de cover en te laten bedrukken met jouw bedrijfslogo, wat de goedkoopste optie is. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het papier in het notitieboekje te bedrukken met het logo. Notitieboekjes zijn in verschillende groottes en kleuren te verkrijgen en daarom perfect als bedrijfscadeau. Je beslist hierbij zelf het formaat en zo ook de prijs van het relatiegeschenk dus je kunt het zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt.

Waarom kiezen voor relatiegeschenken?

Wat veel ondernemers misschien niet doorhebben is dat het geven (en krijgen!) van leuke relatiegeschenken goed kan zijn voor de onderlinge band met zakenpartners. Voor beide partijen biedt een goed relatiegeschenk voordelen: de gever laat zien dat hij zijn klanten waardeert en kan op die manier goedkoop reclame maken voor zijn bedrijf en voor de ontvanger is het leuk om cadeautjes te krijgen. Voor de ondernemer is het marketingtechnisch gezien dus verstandig om voordelige relatiegeschenken te laten maken: je wilt immers niet dat je klant overstapt naar de concurrent. Bepaal je geschenk altijd op basis van de doelgroep: wat willen zij, wat vinden zij leuk en wat zorgt ervoor dat jij als bedrijf onvergetelijk bent? Notitieboekjes, pennen en mokken worden veel gebruikt en zijn daarmee al een goed cadeau. Omdat je deze vaak in een groot aantal voor een lage prijs kunt aanschaffen ben je niet veel kosten kwijt aan een groot gebaar. Want wees eerlijk, geld verspillen is hartstikke zonde, of je nu wel of niet een bedrijf hebt.