Korting op je fotoboek – zo doe je dat
calendar icon26.01.2016 12:28 person iconRamon eye iconRamon
book open icon9 min

Korting op je fotoboek – zo doe je dat

webprint fotoboek korting

Iedereen wil korting op een fotoalbum - zo krijg je het

Wie van fotograferen houdt weet dat een album de mooiste manier is om je werk te presenteren. Dit kan behoorlijk kostbaar worden, zeker wanneer je regelmatig een fotoboek samenstelt. Maar omdat er altijd wel ergens korting voor een fotoboek te vinden is, kun je redelijk op de centjes blijven letten.

Populairste winkels voor fotoboeken met korting

albelli fotoboek Winter_Cover_Square_XL2

Waar ga jij je foto’s bestellen? Dat ligt aan de periode en je voorkeur voor een winkel. De populairste is Albelli, waar we altijd mooie kortingscodes voor hebben. Daarnaast worden de kortingsacties van Pixum en Webprint goed gebruikt. Ook de Hema fotokorting en Fotofabriek zijn altijd in trek. Belangrijkste tip: bekijk alle winkels en kijk waar jij op dit moment de hoogste korting krijgt. De hoogte van het voordeel varieert enorm.

Fotografievirus zorgt voor meer fotoboeken

De laatste jaren zijn veel mensen besmet geraakt met het fotografievirus. Bijna iedereen heeft wel een camera waarmee de ene na de andere foto wordt gemaakt. Begrijpelijk, want het is toch vreselijk leuk om van alles en nog op de gevoelige plaat te zetten, zodat je er later nog eens een keer kan van genieten. En ook al heb je geen eigen camera, heb je altijd wel je smartphone bij je. De camera’s daarin zijn zoveel beter geworden, dat je – zeker bij goed licht – echt mooie foto’s kunt maken. Meer fotografen betekent automatisch meer fotoboeken. Dus ook meer mensen die op zoek zijn naar korting op fotoboeken.

albelli baby fotoboek

Hoogste korting voor een fotoalbum zoeken

In kortingen- en bespaarland kun je af en toe door de bomen het bos niet meer zien. Dat geldt ook wanneer je korting zoekt om een fotoboek te maken. Gelukkig hoef je niet te wachten tot de aanbiedingen op je deurmat vallen. Een website als bespaardeals.nl zet alle kortingen op fotoboeken onder elkaar, dus het enige wat jij hoeft te doen is een keuze maken. Korting op een fotoboek krijgen was nooit zo gemakkelijk.

albelli korting fotoboek tropische vakantie

Waarom zou je de moeite nemen?

albelli korting fotoboek wintersport kaft

Uiteraard kun je je af vragen waarom je eigenlijk de moeite zal doen om een fotoboek samen te stellen. Het kan namelijk nogal tijdrovend zijn en je hebt al je foto’s toch ergens opgeslagen? Klaar om te bekijken wanneer jij wilt? Helemaal waar, maar wees eens eerlijk, hoe vaak doe je dat nou echt? Vaak blijven die mooie foto’s ongeopend op je harde schijf staan. Daarnaast is het toch veel en veel leuker om een tastbare herinnering in handen te hebben? Zeker wanneer je visite hebt. Of wanneer je gewoon weer even lekker weg wilt dromen in die mooie momenten.

Samen bladeren in fotoboeken

Met een boek kun je gezellig samen op de bank zitten en door jullie herinneringen bladeren. Op die manier worden die mooie tijden herbeleefd. Niet alleen in beeld maar ook door de verhalen die je elkaar vertelt. Samen nog een keer lachen om die grappige aapjes in de dierentuin of weer even genieten van de zon en het strand. Zeg nou zelf, dat is toch leuker dan voor een computerscherm te zitten en te kijken naar een diavoorstelling?

Fotoalbums zijn niet alleen voor de vakantie

Het meest populair om vast te leggen in een mooi boek zijn vakantiefoto’s. Dat is dan ook bij uitstek de periode om veel foto’s te maken. De mooie tijden en overweldigende indrukken vragen er gewoon om vastgelegd te worden. Maar naast vakanties zijn nog zoveel andere momenten die het ook waard zijn om in een fotoboek te worden vereeuwigd. Wat te denken van: verjaardagen, kerst, winterpret of een dagje naar het pretpark? Om je maar eens een paar ideetjes te geven.

Mijn eigen themaboek met korting

Zelf heb ik een keer een jaar lang elke week een fotoblog bijgehouden. Twee-en-vijftig weken lang publiceerde ik op internet mijn indrukken van de week ervoor. Toen het jaar voorbij was had ik een schat aan foto’s die gewoonweg om een fotoboek vroegen. Uiteraard niet tegen de volle prijs. Ik heb mijn fotoboek met korting toen besteld bij Albelli.

Geef een fotoboek cadeau

Wellicht een open deur, maar een fotoboek is een schitterend en heel persoonlijk cadeau. Het vertelt de gelukkige aan wie je het geeft dat je moeite hebt gedaan en dat er over nagedacht is. Wie wil er nou niet een fotoalbum met gedeelde herinneringen krijgen?

Originele fotoboeken

In feite kun je een fotoboek vullen met alles wat je maar wilt. Zo zou je een leuk boekje kunnen maken van gescande of gefotografeerde kindertekeningen. Een dichter zou een gedichtenalbum kunnen samenstellen met een bloemlezing van zijn of haar mooiste werk. En een kok of bakker zou kunnen denken aan een kookboekje met naast de recepten foto’s van de gerechten. Door de hoge kwaliteit van de prints kun je dus op een creatieve manier ook andere boeken maken.

webprint gen-albumflow-papier

Aan de slag met je (eerste) album

Voor je een fotoboek gaat maken, moet je natuurlijk wel iets van een plan hebben. Zorg bijvoorbeeld dat je de foto’s die je wilt gebruiken in een aparte map hebt gezet zodat je het uploaden minder tijd in beslag neemt. Voordat je dat doet, is het trouwens slim om een schifting te maken door het materiaal. Het kost misschien even wat tijd, maar als je alleen de foto’s selecteert die in aanmerking komen voor je boek scheelt dat later veel werk.

Neem de tijd voor je boek

Een zorgvuldig samengesteld fotoboek is een stuk aantrekkelijker dan een boek dat vlug in elkaar gezet is. Denk na over de lay-out en de teksten die je erbij wilt zetten. Let ook goed op het formaat van de foto’s. Het kan zijn dat het boek op je beeldscherm groter lijkt dan hij in werkelijkheid is en je wilt toch geen fotootjes op postzegelformaat?

Veel plezier 🙂

Een album is voor fotografen een mooie manier om de foto’s tastbaar te maken. Het is mooier dan de vluchtige plaatjes op het beeldscherm. Het is ook nog eens leuk om te doen en door de mogelijkheid om korting op je fotoboek te krijgen hoeft het ook nog niet eens erg in de papieren te lopen.