Koffiemachines vergelijken
calendar icon16.01.2017 14:09 person iconCorina eye iconCorina
book open icon7 min

Koffiemachines vergelijken

Koffiemachines vergelijken

Een nieuwe koffiemachine aanschaffen kan een hele klus zijn. Er zijn zoveel verschillende machines dat je als je niet uitkijkt, je verdwaalt in het land van het koffiezetten. Maar geen paniek, we gaan je helpen. We vergelijken alle soorten koffiemachines zodat jij een goed beeld kunt vormen welke koffiemachine bij jou past. Elk koffiezetapparaat heeft namelijk zijn voor- en nadelen. TIP: kijk voor aanschaf even op onze Philips actiecode pagina om te zien of er misschien een actiecode actief is. 

Aandachtspunten koffiemachine kopen

Als je een nieuwe koffiemachine gaat kopen, zijn er een paar punten waar je op moet letten. Allereerst is het natuurlijk heel belangrijk hoeveel geld je te besteden hebt. Als je koffiemachines vergelijkt zie je dat de prijsverschillen enorm zijn. Een goedkoop koffiezetapparaat koop je met een Media Markt actie al voor minder dan € 25. De duurste volautomatische koffiemachines – bedoeld voor thuisgebruik – kosten meer dan € 3000.

 

Ten tweede is het belangrijk om te kijken hoeveel kopjes koffie je tegelijkertijd wilt zetten. Heb je een groot gezin dan ben je waarschijnlijk meer gebaat bij het zetten van een pot koffie voor z’n allen in plaats van telkens één kopje. Het laatste is duurder en kost veel meer tijd.

 

Verder is het belangrijk om te kijken naar de functies van het koffieapparaat. Wil je graag de mogelijkheid hebben om zelf de smaak en sterkte te bepalen dan heb je een geavanceerder en duurder apparaat nodig.

Tip: check of er een Koffiediscounter waardebon of kortingscode actief is.

Verschillende soorten koffiemachines

1. Filter-koffiezetapparaat

Wie kent hem niet? Het traditionele koffiezetapparaat! Water in het reservoir doen, gemalen koffie in het filter scheppen en vervolgens sijpelt het kokende water door de gemalen koffie in de koffiekan. Het water neemt de smaken en aroma’s van de koffie op. De koffie wordt opgevangen in een kan.

 

Media Markt koffiezetapparaat

Voordelen:

a. Eenvoudig in het gebruik

b. Relatief goedkoop in aanschaf

c. Weinig onderhoud

d. Hele pot met koffie

 

Nadelen:

a. Kwaliteit van de koffie is niet helemaal optimaal

b. Watertemperatuur is niet zelf in te stellen

c. Sterkte van de koffie is moeilijk te bepalen

d. Duurt lang voordat de koffie klaar is

Als je het filter-koffiezetapparaat vergelijkt met ander koffiemachines is het vooral geschikt voor plaatsen waar veel koffie in één keer wordt gezet, bijvoorbeeld een groot gezin.

2. Capsule-koffiemachine

Met een capsule-koffiemachine zet je met één druk op de knop je favoriete koffievariatie. Voor iedere smaak is er een variant beschikbaar. Of je nu van sterke koffie houdt of liever cafeïnevrije koffie drinkt er is altijd een geschikte capsule te koop. Zo ben je nooit gebonden aan één smaak. Een Tassimo kortingscode wordt op bespaaardeals veel ingewisseld voor deze machines. Met een capsule-koffiemachine drink je ’s ochtends een lekkere cappuccino en ’s avonds na het eten een sterke espresso uit hetzelfde apparaat.

Koffiemachines vergelijken bij Media Markt

Voordelen:

a. Zeer gebruiksvriendelijk

b. Snelle bereiding

c. Cups zijn lang houdbaar

d. Goedkoper dan een volautomatische koffiemachine

e. Makkelijk variëren met smaken

 

Nadelen:

a. Slechts één hooguit twee kopjes tegelijkertijd

b. Relatief duur bakje koffie

c. Heeft enig onderhoud nodig

Als je een capsule-apparaat gaat vergelijken met andere koffiemachines dan is de aanschafprijs van een capsule-koffiemachine gemiddeld, echter de cups zijn prijzig. Wat resulteert in een prijzig kopje koffie. Daar krijg je wel gemak en veel variatie voor. TIP: op zoek naar de goedkoopste cups? Neem eens een kijkje op onze Nespresso  kortingspagina voor de allerbeste aanbiedingen.

3. Volautomatische espressomachine

Over smaak valt niet te twisten. Uiteindelijk zou het vergelijken van koffiemachines moeten gaan om smaak. Staat smaak bij jou op één dan is er eigenlijk maar één goede keus en dat is een volautomaat. Je kunt de zowel de temperatuur als de hoeveelheid water instellen en zelf de grofheid van de maling kiezen. Op deze manier zet je een kopje koffie dat helemaal is geoptimaliseerd naar jouw smaak. Slechts met één druk op de knop zet je het perfecte bakje koffie. De koffie wordt onder hoge druk gezet. Hierdoor ontwikkelt de koffiesmaak zich beter dan bij koffiemachines die niet over zo’n hoge pompdruk bezitten.

Koffiemachines vergelijken bij Media Markt

Voordelen:

a. Gebruiksvriendelijk

b. Snelle bereiding

c. Verschillende koffiespecialiteiten te bereiden met één druk op de knop

d. Grote invloed op smaak en temperatuur van de kofie

e. Koffie van verse bonen

 

 

Nadelen:

a. Duur in aanschaf

b. Heeft veel onderhoud nodig

c. Slechts één of twee kopjes koffie tegelijkertijd

4. Koffiepadmachine

Een koffiepadmachine maakt gebruikt van koffiepads. Een koffiepad is een kleine hoeveelheid gemalen koffie verpakt tussen filterpapier. De hoeveelheid koffie is precies afgestemd op één kopje koffie. De pad wordt in de koffiemachine gelegd en vervolgens wordt er met één druk op de knop water doorheen geperst. De bekendste koffiepadmachine is de Senseo van Philips.

Koffiemachines vergelijken Media Markt

Voordelen:

a. Gebruiksvriendelijk

b. Snelle bereiding

c. Goedkoop in aanschaf

d. Vereist weinig onderhoud

 

Nadelen:

a. Slechts één of twee kopjes koffie tegelijkertijd

b. Koffiepads zijn beperkt houdbaar

c. Weinig invloed op de smaak van de koffie

Een koffiepadmachine vergelijken qua smaak met andere koffiemachines is moeilijk. Senseo heeft een zeer specifieke smaak, die door sommige mensen zeer wordt gewaardeerd, echter andere koffiedrinkers zijn geen fan van pad-koffie. Welke apparaat je ook kiest, het zal zeker goed staan in je keuken. Trouwens, heb je al gekeken tussen de Keukenmarkt kortingscodes? Daar vind je regelmatig mooie accessoires met extra voordeel.

Vergelijken koffiemachines + koffie qua prijs

Bij het kiezen van een nieuwe koffiemachine is het niet aan te raden enkel naar de aanschafprijs te kijken. Een volautomatisch espresso-apparaat is duur in aanschaf maar zet uiteindelijk wel het goedkoopste bakje koffie, namelijk zo’n 5 cent per bakje. Daarentegen is een capsule-apparaat goedkoper in aanschaf, echter de prijs van de capsules ligt hoog zodat de prijs per kopje koffie veel hoger ligt dan bij een espresso-apparaat. Als je aardig wat kopjes koffie per dag drinkt, ben je op den duur met een capsule-koffiemachine duurder uit. Dit geldt ook voor de koffiepadmachines. Filterkoffie daarentegen is goedkoop en ook de aanschafwaarde van een filter-koffiezetapparaat is laag.

Extra tip: lees ook onze shoptips, met soms-wat-minder-bekende-maar-oh-zo-mooie winkels.

https://youtu.be/Lam0fP5mpeI