Goedkoper leven: besparen op dagelijkse dingen
calendar icon05.02.2019 16:41 person iconCorina eye iconCorina
book open icon4 min

Goedkoper leven: besparen op dagelijkse dingen

Hoe bespaar je op de dagelijkse dingen?

Wanneer we kijken naar het gemiddelde spaargeld van mensen over de hele wereld blijkt dat Nederlanders niet zo goed zijn in sparen. Nederlandse mensen beschikken over het algemeen best over veel vermogen, maar niet in de vorm van fysiek geld. Het vermogen zien we terug in (vakantie)huizen en pensioenen, wat natuurlijk ook een mooie investering is. Juist daarom is het echter wellicht wel een goed voornemen om in 2019 eens flink te besparen op de dagelijkse dingen. Gewoon om eens te bekijken hoeveel geld je eigenlijk kunt besparen wanneer je niet zomaar je geld over de toonbank smijt. In dit artikel hebben we enkele bespaartips voor 2019 voor je verzameld waarmee je zonder twijfel geld gaat overhouden. En guess what: dit zijn stuk voor stuk tips die je gemakkelijk kunt toepassen. Geen dank!

Goedkoper leven: besparen op dagelijkse dingen in 2019

Check je abonnement voor internet

Een van de eerste dingen waar je direct op kunt besparen is je internetabonnement. Grote kans dat je ooit voor een aanbiedingsprijs een mooie deal hebt gesloten bij een aanbieder. Er is echter een nóg grotere kans dat je nu, een aantal jaren later, dezelfde of zelfs een betere deal kunt scoren voor een lagere prijs bij een andere aanbieder. Internet vergelijken kan daarom altijd goed uitpakken wanneer je geld wilt besparen. Check daarom ieder jaar je abonnement voor internet om te kijken of je daar wat geld kunt overhouden. Dit geldt overigens ook voor je andere abonnementen: is je telefoonabonnement van 60 euro nou écht nodig of kan daar per maand wel wat van af? En wat dacht je van je sportabonnement? Ga je vaak genoeg per week naar de sportschool om dat geld ‘eruit te halen’ of kun je je abonnement beter opzeggen om op die manier geld te besparen? Ga op die manier al je abonnementen eens langs en bekijk wat je dit jaar kunt overhouden.

Verzekeringen vergelijken

Wanneer je bezig bent met het vergelijken en wellicht stopzetten van je abonnementen kun je net zo goed meteen even kijken naar je verzekeringen. Wist je dat Nederlanders samen ruim 300 miljoen euro besparen, puur door het vergelijken en overstappen van verzekeringen? Hierbij werd gekeken naar de autoverzekering, de zorgverzekering en de energieleverancier. Wat voor het internetabonnement geldt, geldt immers ook voor andere dagelijkse kosten. Naast het feit dat het vergelijken en overstappen je vaak geld bespaart kun je regelmatig genieten van andere voordelen. Sommige aanbieders bieden bijvoorbeeld fijne cadeaus aan of hoge kortingen bij webshops waar je toch al van plan was om iets aan te schaffen. Je kunt op die manier dus ook zeker geld besparen, al is het niet fysiek geld. Het kost even tijd, maar je zult zien dat het deze tijd meer dan waard is wanneer je geld overhoudt of kunt profiteren van te gekke deals.

Werk je schulden weg

Veel Nederlanders hebben schulden openstaan. Denk hierbij aan de hypotheek, een telefoonabonnement op afbetaling, een studieschuld, een lening voor een verbouwing aan je woning en ga zo maar door. Om uiteindelijk geld te kunnen besparen is het van groot belang dat je eerst dergelijke schulden hebt weggewerkt. Het is natuurlijk heel fantastisch dat je bijvoorbeeld aan ieder eind van de maand wat geld overhoudt en bespaart, maar je in je achterhoofd nog wel weet dat je nog een of meerdere schulden moet afbetalen. Op die manier bespaar je dus eigenlijk nog steeds niks. Wanneer je op tijd begint met het afbetalen ervan zul je zien dat je uiteindelijk meer kunt genieten van het geld dat je overhoudt. Een goed begin is bijvoorbeeld al om niet rood te kunnen staan: hierover betaal je per maand toch een flinke rente. Betaal ook altijd je creditcardkosten aan het eind van de maand en ga geen leningen aan die je eigenlijk niet binnen een aanzienlijke tijd kunt terugbetalen.

Informeer bij je werkgever

Tot slot een handige tip voor mensen in loondienst: vraag je werkgever eens over mogelijke voordelen waarvan werknemers kunnen profiteren wanneer ze in dienst zijn. Je kunt bijvoorbeeld via je werk vaak met korting ergens sporten of je kunt van kortingen profiteren voor evenementen en shows. Vooral grote bedrijven hebben over het algemeen interessante samenwerkingsmogelijkheden met grote partijen waarvan beiden kunnen profiteren. Wees dus niet bang en trek voor die ene keer de stoute schoenen aan en stap op je werkgever af. Wedden dat er iets is waar jij dagelijks of wekelijks je geld aan uitgeeft en waar je op deze manier op kunt besparen? Succes!