Geld besparen bij kopen huis
calendar icon15.10.2017 00:00 person iconCorina eye iconCorina
book open icon4 min

Geld besparen bij kopen huis

Tips om geld te besparen bij het kopen van een huis

Ben je van plan om een nieuwe woning te kopen én wil je daarbij geld besparen? Veel mensen weten niet dat je ook geld kunt besparen bij het aanschaffen van een nieuw huis. Een huis kopen is een stressvolle situatie waarbij je op veel punten moet letten en veel geld uitgeeft. Het is daarom aan te raden om eens te kijken op welke aspecten je wat kunt besparen. Je zult zien dat je niet iedere uitvoering van deze tips direct terugziet in de financiën, maar dat gebeurt wel naar verloop van tijd. En dat kan erg prettig zijn.

geld lenen

Verkoop je oude huis

Veel mensen wachten af wat de markt doet voordat ze hun oude huis verkopen. Daarnaast willen ze er 100% zeker van zijn dat ze in hun nieuwe huis kunnen trekken voordat ze hun oude huis uit moeten. Dit levert over het algemeen veel stress op. Je moet er bijvoorbeeld niet aan denken dat je je huis maar niet verkocht krijgt terwijl je al in je nieuwe woning woont. Op zo’n moment krijg je te maken met dubbele woonlasten, iets wat erg frustrerend is wanneer je net bezig bent met je nieuwe woning. Zet je woning, zodra je weet dat je wilt verhuizen en een andere woning hebt, zo snel mogelijk in de verkoop om de uiteindelijke kosten zo laag mogelijk te houden.

Geld lenen

In sommige gevallen is het aan te raden om wanneer je geen (andere) schulden hebt, te kiezen voor een extra optie: geld lenen. Dit kan natuurlijk bij familie of vrienden maar dit kan ook bij een instantie, de bank of een bedrijf. Je moet er wel altijd aan denken dat je in de loop der tijd wel rente moet betalen om je schuld af te betalen, maar in sommige gevallen is dit ‘minder’ dan wat je er uiteindelijk uithaalt. Kijk voor je eigen geval goed naar wat je nodig hebt en wat je moet uitgeven en kunt besparen.

Geld lenen

Dagelijks leven on hold

Wanneer je in het proces bent van een woning kopen is het aan te raden om de andere uitgaven in je dagelijks leven eens goed te bekijken. Er wordt vaak veel geld uitgegeven aan boodschappen en onnodige dingen. Zet je uitgaven op een rij en krijg meer grip op je dagelijkse uitgaven. Zo kun je het geld dat je overhoudt sparen en gebruiken voor de nieuwe woning. Kies bijvoorbeeld een vast bedrag per week of maand dat je van jezelf uit mag geven aan boodschappen. Hou dit als streven en bespaar op de uitgaven.

Kies voor een aankoopmakelaar

Veel mensen vergeten vaak dat je naast een verkoopmakelaar een aankoopmakelaar hebt. Een aankoopmakelaar kijkt gedetailleerd naar de woning waar jij interesse in hebt en doet er alles aan om de prijs van de woning te verlagen naar jouw maximale bod. Wanneer je een bepaald bedrag voor ogen hebt en het huis van je dromen net iets duurder is, is het aan te raden om een aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij heeft meer verstand van de waarde van een huis en kan je helpen om uiteindelijk geld te besparen op de koopprijs van je nieuwe woning.

Kwalitatieve bouwvakkers

Heb je een huis gevonden? Mooi. Zelfs dan kun je nog besparen. Hoe sterk de neiging ook is om een kennis die nieuwe vloer te laten leggen of iemand die je kent de volledige keuken in elkaar te laten knutselen: ga voor een professional. Het inhuren van een kwalitatieve bouwvakker is wellicht nu iets duurder, maar zal je uiteindelijk meer geld opleveren. Wil je bijvoorbeeld ooit je huis weer verkopen dan is het fijn dat de vloer of de keuken er op de juiste manier én mooi in zit. Ook is het prettig dat alles meteen naar behoren werkt.