Besparen op verhuizen
calendar icon02.10.2017 16:59 person iconCorina eye iconCorina
book open icon5 min

Besparen op verhuizen

Besparen op verhuizen: hoe doe ik dat?

Uit onderzoek is gebleken dat een mens gemiddeld vier keer in zijn of haar leven verhuist. Dat is dus al gauw een keer of vier per mensenleven! Een verhuizing is niet iets wat je zomaar even tussendoor doet. De voorbereiding alleen al kost veel tijd en geld. Daarnaast moet je met een verhuizing verschillende instanties inlichten om je adres te wijzigen. Om je verhuizing zo gemakkelijk en succesvol mogelijk te laten verlopen is een goede planning en een duidelijk kostenplaatje noodzaak. Daarbij is het natuurlijk altijd welkom om extra geld te kunnen besparen op je verhuizing. Met de nodige tips kun je flink goedkoop verhuizen. Hoe je dat doet? Dat lees je in deze blog.

Goedkoop verhuizen

Verhuis doordeweeks

Een van de meest gemakkelijke tips vergeten mensen vaak: verhuis niet in het weekend. Veel van je kleinere spullen kun je over het algemeen zelf met de auto verhuizen. Wanneer het echter om je meubels en grotere spullen gaat is het verstandig om een verhuisbedrijf in te huren of een aanhangwagen te huren. Omdat veel mensen die fulltime werken alleen in het weekend tijd hebben om te verhuizen zijn de bedrijven op het gebied van verhuizen hierop ingespeeld. Daarom betaal je in het weekend vaak meer voor de diensten van een verhuisbedrijf of een verhuurbedrijf dan doordeweeks. Het is slechts een van de dingen waarmee je al snel tientallen euro’s kunt besparen op je verhuizing. Het is dus zeker aan te raden om een doordeweekse dag in te plannen voor je verhuizing.

Spullen inpakken

Je kunt tevens flink besparen bij het inpakken van je spullen. Wanneer je eenmaal weet wanneer je ongeveer gaat verhuizen kun je een duidelijke planning maken: wanneer begin je met wat inpakken en welke ruimte is het handigst om mee te beginnen of te eindigen? Op deze manier kom je last minute niet in de problemen. Zorg ervoor dat je zelf meubels uit elkaar kunt halen en in elkaar kunt zetten en kijk in iedere kamer wat je zelf het beste kunt doen wanneer je er de tijd voor neemt. Je hoeft geen verhuisbedrijf of iets dergelijks in te huren wanneer je je vrienden en/of familie om een gunst vraagt. Vraag op tijd in het rond of er mensen zijn die je kunnen helpen verhuizen. Pak je spullen in in verhuisdozen of in bananendozen die je gratis bij de supermarkt mee kunt nemen. Vraag voordat je verhuisdozen gaat aanschaffen eens in je vriendenkring of er iemand is die enkele dozen over heeft; deze dozen worden na een verhuizing vaak in de garage of op zolder bewaard.

Goedkoop verhuizen

Oude spullen? Weg ermee

Wanneer je extra geld wilt besparen is het aan te raden om oude spullen voor je verhuizing weg te doen. Hoe kan dit een tip zijn voor goedkoper verhuizen? Heel simpel: tijdens een verhuizing stuit je op diverse oude spullen waarvan een groot deel waarschijnlijk dingen zijn waarvan je niet eens meer wist dat je ze had. Het scheelt in verhuiskosten (zoals extra verhuisdozen of extra mankracht) om deze spullen niet mee te nemen. Plus je kunt nog een zakcentje ermee verdienen door ze op een verkoopwebsite aan te bieden. Al krijg je er een paar euro voor, dan is dat extra geld toch mooi meegenomen.

Vergelijk verhuisbedrijven

Kies je ervoor om een verhuisbedrijf in te schakelen om je bij de grootste meubels te helpen? Ook daar kun je eenvoudig en snel op besparen. Zorg ervoor dat je je wensen op een rij hebt: wat wil je zelf doen en wat laat je over aan de verhuizers? Wanneer je voor jezelf duidelijk hebt wat je over wilt laten aan een verhuisbedrijf kan het vergelijken beginnen. Wist je dat het prijsverschil tot wel 40% (korting op verhuizen!) kan opleveren? Het is dus zeker aan te raden om te vergelijken. Via Verhuisoffertes.com kun je zes gratis offertes opvragen waarbij je verschillende verhuisbedrijven met elkaar vergelijkt. Op die manier kun je kijken welk bedrijf het beste aan jouw wensen voldoet. Deze aanvraag is gratis, wat betekent dat je dus nergens aan vast zit. Zit er alsnog niets voor je tussen? Dan hoef je niet in zee te gaan met een van de bedrijven.

Vergoeding voor verhuizen

Er is nog een manier waarop je geld kunt besparen wanneer je gaat verhuizen. Let echter wel op of je hiervoor in aanmerking komt. Wanneer je verplicht bent om te verhuizen omdat je bijvoorbeeld voor je werk móet verhuizen van uw werkgever dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een speciale vergoeding. Met deze vergoeding kun je een groot deel van de kosten voor de inrichting en de verhuizing laten vergoeden. Deze kan oplopen tot meer dan 7000 euro! Ook wanneer je je huis uit moet en dus verplicht bent om te verhuizen omdat het pand gerenoveerd of gesloopt gaat worden is er een grote kans dat je een vergoeding kunt aanvragen.

Goedkoop verhuizen

Verhuizen: welke instanties inlichten

Om uiteindelijk op extra kosten te besparen na je verhuizing zijn er een aantal instanties die je moet inlichten wanneer je gaat verhuizen. Zo voorkom je hoge kosten of schulden wanneer je niet op tijd je adres hebt doorgegeven. Bekijk hieronder een checklist met instanties die je (eventueel) kunt inschakelen wanneer je gaat verhuizen:

 1. De gemeente
 2. De huisarts
 3. De tandarts
 4. Verzekeringsmaatschappijen
 5. Je werkgever
 6. De bank
 7. Kranten/tijdschriften
 8. Belastingdienst
 9. Gasbedrijf/energieleverancier (verhuizen is hét moment om van energieleverancier over te stappen)
 10. Eventuele verenigingen
 11. Eventuele scholen
 12. Vrienden
 13. Familie
 14. Kennissen

 

Deze checklist kan natuurlijk nog uit andere instanties bestaan zoals (sport)verenigingen, de buren en ga zo maar door. Maak voor jezelf een overzichtelijk lijstje van de personen en de instanties die jouw nieuwe adres moeten hebben zodat je met een gerust hart kunt gaan verhuizen.