4x tips om voordelig je kantoor in te richten
calendar icon05.06.2018 14:02 person iconCorina eye iconCorina
book open icon4 min

4x tips om voordelig je kantoor in te richten

Hoe richt je je kantoor voordelig in? 4 tips!

Wanneer je net een bedrijf op hebt gezet en (nog) niet veel budget hebt om dure spullen aan te schaffen voor je kantoorinrichting of wanneer je geen bakken met geld kwijt wilt zijn aan het inrichten van je werkplek zijn er verschillende manieren waarop je kunt besparen en je kantoor met leuke spullen kunt vullen. Vandaag de dag zijn er namelijk genoeg tips te vinden waarmee je voordelig je kantoor in kunt richten én alsnog kunt genieten van een functionele ruimte met de nodige meubels en accessoires. Kies bijvoorbeeld voor hippe en voordelige raamdecoratie of goedkope wanddecoratie. In dit artikel lees je nog vier andere tips die je op kunt volgen om voordelig je kantoor in te richten.

4x tips om voordelig je kantoor in te richten

Creëer ruimte

Voor het maken van sfeer in een kantoorruimte hoef je zeker niet de boel te verbouwen. Bij een kantoorruimte huren kun je echter wel op het een en het ander letten, helemaal voordat je het huurcontract tekent. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat de ruimte ‘open’ is. Dat wil zeggen dat je bijvoorbeeld veel grote ramen hebt en/of dat je de ruimte niet compleet vol zet met grote meubels. Hierbij geldt dus less is more. Dat komt goed uit, want op deze minimalistische manier bespaar je direct op je kosten! Natuurlijk kun je wel zorgen voor mooie schilderijen, foto’s of platen aan de wand maar laat de daadwerkelijke ruimte vooral open, zodat je ruimte maakt in je kantoor. Dit stimuleert tegelijkertijd overleg tussen medewerkers, omdat ze gezamenlijk een ruimte delen. Vroeger zagen we vaak dat kantoren in hokjes (cubes) werden ingedeeld, tegenwoordig is dat absoluut niet meer nodig om de werksfeer te verhogen.

Haal de natuur naar binnen

Een andere manier om je kantoor een stuk sfeervoller te maken is door de natuur naar binnen te halen met behulp van heel veel planten. Het grote voordeel van planten is dat ze lang meegaan (mits je ze goed verzorgt) en dat ze een goedkope manier zijn van het toevoegen van gezelligheid aan je kantoorruimte. Daarnaast is het bewezen dat men een stuk productiever is in een kamer met planten. In dit onderzoek van NRC blijkt zelfs dat de productiviteit met 15% omhoog gaat wanneer een ruimte versierd is met planten. Dat is niet zo vreemd: planten zorgen voor de circulatie van zuurstof en brengen hierbij ‘verse’ zuurstof binnen waardoor mensen zich weer beter kunnen concentreren. Tel daarbij op dat een reeks groene planten ook nog eens voor de nodige gezelligheid zorgen en je hebt een hele voordelige optie om je kantoor in te richten.

4x tips om voordelig je kantoor in te richten

Besparen op verlichting

Naast planten zorgen de juiste verlichting van een kantoor voor sfeer én productiviteit. De juiste verlichting is echter vaak een stukje duurder dan het plaatsen van enkele planten. Daarom is het aan te raden om te besparen op verlichting in je kantoor, mits dit niet onderdoet aan het comfortabel werken van je medewerkers. Zij moeten immers wel genoeg verlichting hebben om hun werk goed uit te kunnen voeren. Daarom is het aan te raden om goed te kijken naar de kantoorruimte die je gaat huren. Is er voldoende daglicht? Zijn er veel grote ramen? Je zult altijd extra verlichting moeten aanschaffen, omdat daglicht vaak nooit helemaal kan bieden wat andere verlichting wel kan. Ga in dat geval voor LED verlichting waarmee je kunt profiteren van het juiste licht, maar wel voor een lage prijs.

Ga voor tweedehands meubels

Voordat je begint met het inrichten van een nieuw kantoor is het aan te raden om een rondje internet of een rondje kringloopwinkels te doen. Er zijn tientallen bedrijven die ieder jaar stoppen, waarvan de inboedel vaak via internet of dergelijke winkels wordt verkocht. Het grote voordeel hiervan is dat je dus regelmatig kantoormeubels van steengoede kwaliteit tegenkomt, maar waar je slechts de helft van de prijs of misschien nog wel minder voor hoeft te betalen. Ook kun je ervoor kiezen om tweedehands meubels zelf een opknapbeurt te geven, zodat ze er weer als nieuw uitzien voor een heel weinig geld. Let er overigens wel op dat je ook hierbij het comfort van meubels altijd voorop zet. Als dat betekent dat je in sommige gevallen net wat meer geld uit moet geven, dan is dat zo. Je medewerkers en/of het personeel moet immers wel goed ondersteund het werk kunnen doen.