Voordelige én hippe raamdecoratie
calendar icon04.05.2018 11:22 person iconCorina eye iconCorina
book open icon4 min

Voordelige én hippe raamdecoratie

Waar koop je voordelige, maar hippe raamdecoratie?

De lente is begonnen: dat gaat voor velen hand in hand met een grote lenteschoonmaak. Ook krijgt men vaak letterlijk de lente in de bol waarbij het tijd is voor vernieuwing in huis. Misschien kan je woonkamer een oppepper gebruiken met een likje verf of is je woning toe aan nieuwe raamdecoratie. Voor dit jaar zien we enkele opvallende trends wanneer het om raamdecoratie gaat. Een van dé trends die we zien dit jaar is het gebruik van shutters in 2018: handige, betaalbare én modieuze raamdecoratie waarmee je veel kunt variëren. In dit artikel lees je meer over voordelige én hippe raamdecoratie voor dit jaar.

Hippe en voordelige raamdecoratie

Shutters als sfeervolle blikvangers

Een van de grootste voordelen van shutters in je woning is dat je voor totaal iets anders kiest dan standaard gordijnen of rolgordijnen. Shutters zijn sfeervol, stijlvol én bieden hoogwaardige zonwering voor de ruimtes in je woning. Tel daarbij op dat er een hele reeks betaalbare shutters bestaan waardoor je ook nog eens op een voordelige manier je raamdecoratie kunt vervangen. Een ander voordeel is dat shutters op vrijwel ieder raam passen: of het nu hoge ramen, ronde ramen, kleine ramen of hele grote ramen zijn, het past allemaal. Tel daarbij ook nog eens op dat je met shutters de exacte lichtinval van je woning kunt bepalen: je kunt ze namelijk compleet openzetten, maar je kunt er ook voor kiezen om ze half te openen of helemaal te sluiten. Met gordijnen of met rolgordijnen kun je dit ook doen, maar minder gedetailleerd. Juist daarom kiezen steeds meer mensen voor shutters in hun woning. Tip: kies voor kwaliteit in plaats van kwantiteit wanneer je voor shutters gaat. Dergelijke raamdecoratie verhoogt namelijk de waarde van je woning, dus hier hoef je zeker niet op te besparen. Uiteindelijk krijg je er namelijk meer voor terug en bespaar je dus al op het moment dat je zelf van de shutters mag genieten.

Rolgordijnen zijn weer hip

Naast shutters zien we dit jaar ook weer verschillende soorten rolgordijnen terug als raamdecoratie. Rolgordijnen zijn een stuk goedkoper dan shutters waardoor de keuze voor veel mensen al snel is gemaakt wanneer ze regelmatig hun interieur en raamdecoratie veranderen. Wanneer we naar deze trend kijken zien we voornamelijk de stijlvolle en klassieke variant terug: zonder print en zonder detail, maar gewoon basic rolgordijnen gemaakt van kwalitatieve materialen en stoffen. Wat betreft de kleuren zien we dit jaar een mix van aardse tinten met warme kleuren. Hierbij staat de kleur Heart Wood centraal, een warme grijs-roze kleur die verkozen is tot kleur van het jaar door Flexa. Rolgordijnen in deze (of een andere warme) kleur zullen je interieur dan ook een flinke boost geven. De ‘inkijk’ in je woning wordt hiermee direct een stuk warmer en sfeervoller en ook de algehele sfeer binnen wordt direct verhoogd door dergelijke kleuren. Het grote voordeel van rolgordijnen is dat je deze volledig op maat kunt laten maken waardoor ze op ieder raam passen.

Hippe en voordelige raamdecoratie

Opvallende gordijnenmix

Ben je toch meer een type voor gordijnen? Dan hoef je je ook dit jaar zeker geen zorgen te maken. In 2018 zien we namelijk wederom een gordijnentrend, hoewel het wel een hele opvallende trend is. Neem maar afscheid van de standaard gordijnen in kleuren zoals zwart, wit of grijs en kies voor een mix van meerdere gordijnen en zo ook meerdere kleuren. Dit kun je toepassen in diverse soorten inrichtingen: bij een strak interieur kies je voor rustige koele kleuren terwijl je bij een meer landelijke of romantische inrichting juist voor warmere kleuren kunt gaan zoals Heart Wood of een aardse kleur. Het leuke van deze trend is ook nog dat je niet alleen meerdere kleuren kunt combineren, maar dat je ook kunt kiezen voor verschillende soorten stoffen. Hiermee creëer je een sfeervol geheel zonder dat het te druk wordt. Zorg er hierbij wel voor dat je niet voor té felle kleuren gaat of voor té grove materialen en stoffen zodat het een mooi geheel wordt.

 

Kies je voor nieuwe shutters of word je toch een stuk blijer van een mix van gordijnen? Voor welke trend op het gebied van raamdecoratie kies jij?