Voordelig een fotoboek maken
calendar icon04.12.2017 00:00 person iconCorina eye iconCorina
book open icon4 min

Voordelig een fotoboek maken

Tips om zo voordelig mogelijk een fotoboek te maken

Fotoboeken zijn de perfecte middelen om herinneringen in te bewaren. Veel mensen zien een fysiek fotoboek als iets van vroeger, terwijl het juist nu populairder is dan ooit! Misschien juist omdat we tegenwoordig zoveel en zo snel foto’s maken met onze smartphone dat we daarom een paar bijzondere plaatjes uitkiezen om te vereeuwigen in een album. Een fotoboek maken kan vandaag de dag snel en gemakkelijk via internet of je kunt zelf thuis aan de slag gaan met een album. Ik heb een paar tips voor je verzameld hoe je op een zo voordelig mogelijke manier de leukste fotoboeken kunt maken. Lees je met me mee?

fotoboek maken

Doe goed research

Tegenwoordig zijn er honderden aanbieders waar je online terecht kunt om een fotoboek te maken. Misschien zie je door de bomen het bos niet meer! Voordat ik een tijd geleden een fotoboek ging maken van onze zomervakantie met de kids heb ik eerst een behoorlijke tijd moeten zoeken voordat ik de goedkoopste aanbieder tegenkwam. Natuurlijk kost dit even tijd, maar wanneer je de juiste webwinkel hebt gevonden kun je aardig wat geld besparen. Let er bijvoorbeeld op of er bepaalde acties lopen: na een zomervakantie vind je bij veel fotowebshops diverse aanbiedingen omtrent fotoboeken maken. Ze spelen altijd goed in op de vraag hiernaar. Doe dus goed research voordat je begint met het maken van een fotoboek. Wist je bijvoorbeeld dat veel winkels hetzelfde fotobedrijf achter zich hebben zitten? Bij Albert Heijn kom je bijvoorbeeld bij dezelfde fotoservice terecht als die van Kruidvat, namelijk Cewe. Let echter wel altijd op het assortiment; het aanbod kan altijd wel verschillen.

Gebruik een kortingscode

Je kunt in veel webshops omtrent het maken van een fotoboek gebruik maken van een handige kortingscode. Mijn tip hierbij is dan ook: kijk altijd eerst of er een kortingscode voor de desbetreffende webshop beschikbaar is voordat je gaat beginnen met het online maken van een album. Ik heb bijvoorbeeld al vaker een kortingscode van Albelli gebruikt om mijn meest favoriete kiekjes te verzamelen in een boek. Vaak is er een kortingscode beschikbaar van 10% maar met een beetje geluk heb je een kortingscode te pakken die meer waard is. Op die manier wordt het maken van een fotoboek niet alleen goedkoper maar ook véél leuker!

voordelig fotoboek maken

Kijk naar de voorwaarden

Vaak word je naar websites gelokt door aantrekkelijke prijzen: natuurlijk kan het zo zijn dat een fotoalbum laag geprijsd is maar zorg ervoor dat je je goed inleest voordat je begint met het creatieve proces. Lees bijvoorbeeld altijd de kleine lettertjes: het kan bijvoorbeeld maar zo voorkomen dat een hele lage prijs betekent dat je maar een x aantal pagina’s of foto’s mag gebruiken. Kijk altijd naar het aantal pagina’s, naar de kwaliteit van het papier en naar het aantal foto’s dat je kunt gebruiken. Pas op basis daarvan kun je beslissen of de aanbieding echt zo’n goede aanbieding is. Kijk dus altijd naar de voorwaarden van een aanbieder.

Old school: zelf maken

Heb je echter zin om zelf aan de slag te gaan met kleurtjes, lijm, glitters en meer? Dan raad ik het alleen maar aan om je fotoboek écht zelf te maken. Laat je foto’s bijvoorbeeld afdrukken met een handige kortingscode bij Fotofabriek en laat deze thuis bezorgen. Koop bij een winkel in de buurt een mooi fotoalbum, wat gekleurd papier en andere extraatjes waarmee je je eigen fotoalbum kunt opvrolijken. Dan kan het knutselen beginnen! Het is leuk om dit met iemand anders te doen en er een gezellige middag van te maken. Tegenwoordig heb je best veel hippe knutselspullen om je fotoboek er fancy uit te laten zien.

Voordelig fotoboek maken

Tips voor een mooi album

Als laatst wil ik jullie natuurlijk nog een paar tips meegeven wanneer je eenmaal een goedkope aanbieder hebt gevonden. Let op de volgende punten om je fotoboek zo mooi mogelijk te maken:

 

  1. Let op de kwaliteit van de afbeeldingen die je wilt plaatsen. Zorg ervoor dat deze een hoge resolutie hebben.
  2. Kijk goed naar het kader waarin je de foto wilt plaatsen, zorg dat deze goed binnen de lijnen van de pagina’s valt zonder dat daarbij je foto af wordt gesneden.
  3. Houd er altijd rekening mee dat de foto op je beeldscherm er anders uit komt te zien in je fotoboek.
  4. Gebruik het liefst geen foto’s van je telefoon om af te laten drukken in een fotoboek, tenzij je telefoon een hele goede camera heeft.

 

Heb jij al een idee waar je je volgende fotoboek van gaat maken? Ik hoop dat je wat hebt gehad aan mijn bespaartips!

 

Groetjes,

Anne.