Nieuw matras kopen? Lees hier alles wat je wilt weten!

Wanneer je een beetje op de hoogte bent van ontwikkelingen en trends in het interieur en dan met name in de slaapkamer, dan is het je vast niet ontgaan dat er een reeks nieuwe matrassen bij is gekomen. Vandaag de dag zijn er online aardig wat matrassen te koop: het Emma Matras, Matt Sleeps, Simba Matras en de Sleep Eve zijn nog maar drie van de nieuwste matrassen. Allen bieden ze een garantie dat ze ‘de beste matras van de hele wereld’ aanbieden, maar welke matras is nou écht het beste?

INHOUD:

Emma Matras

Simba Matras

Sleep Eve Matras

Matt Sleeps Matras

Bruno Matras

Just Dream Matras

Muun Matras

Emma vs Simba matras

Emma Matras

Het Emma Matras is een hoogwaardig matras dat in samenwerking met een Duitse fabrikant is opgezet. Veel mensen vragen zich af of ze een Emma of Simba Matras moeten kiezen. Dit, omdat de concepten in eerste instantie erg veel op elkaar lijken. Wanneer je Emma vs Simba checkt zie je bijvoorbeeld dat beide aanbieders zeggen dat het matras zich als geen ander aan jouw lichaam aanpast. Ook de Emma matras bestaat uit drie lagen: traagschuim waardoor je gewicht zo goed mogelijk wordt verdeeld over de gehele matras, koudschuim voor de juiste ondersteuning van het lichaam en Airgocell schuim voor ondersteuning en het laten ademen van het matras. Onderaan de onderste laag zitten anti-slipvlakken waardoor het matras goed blijft liggen op een ondergrond naar keuze. De bovenkant is afritsbaar en uitwasbaar en is gemaakt van 99% polyester en 1% elastaan.

 

Voordelen van Emma Matras

In 2017 werd de matras van Emma door de Consumentenbond beoordeeld met een 7,7 waarmee ze het hoogste scoorden van alle aanbieders. Dit komt onder andere door de volgende voordelen:

→ Het Emma Matras biedt een goede prijs- en kwaliteitsverhouding: het matras is goedkoper dan veel andere aanbieders. Daarnaast is er altijd een Emma Matras kortingscode actief waarmee je minimaal 10% KORTING pakt op je nieuwe matras.

→ Je mag het matras van Emma Matras 100 dagen uitproberen.

→ Je kunt het Emma Matras fysiek uitproberen bij een Beter Bed winkel

→ Je krijgt maar liefst 10 jaar garantie op het Emma Matras.

→ Het Emma Matras vormt zich naar de vorm van jouw lichaam.

→ Je kunt het matras Emma op iedere vlakke ondergrond plaatsen voor een perfecte nachtrust.

→ De makers van Emma Matras verzekeren dat verschillende soorten slapers op het matras kunnen slapen.

→ Emma matras biedt andere producten aan om jouw nachtrust nog beter te maken, zoals het Emma kussen en het Emma boxspringbed.

 

Nadelen van Emma Matras

Bij het Emma Matras zijn tevens enkele nadelen te bespeuren. Als er geen Beter Bed winkel in de buurt is, kun je het matras niet fysiek bekijken of even proefliggen. Dan moet je het matras eerst bestellen voordat je ook maar iets kunt bekijken, testen of voelen van het matras. Wat betreft het thuis bezorgen maakt het niet uit of je een Emma of Simba Matras kiest; ze worden beiden opgerold in een doos thuis afgeleverd. Wanneer je niet tevreden bent met het Emma Matras kan de fabrikant deze gewoon weer bij je thuis ophalen. Kijken we naar het Emma vs Simba vraagstuk, dan is Emma hier tegenstelling tot Simba duidelijk over. De matrassen worden voorzien van een nieuwe en dus schone matrashoes. Ze worden nóg goedkoper aangeboden onder de naam Felix Matras.

Simba Matras

De basis voor het Simba Matras vinden we al in 1979, toen de allereerste klos garen werd afgeleverd bij een matrasfabrikant ergens in Engeland. Deze garen werden jaren gebruikt in het maakproces van matrassen, totdat het familiebedrijf in 2002 bedacht om zelf aan de slag te gaan. Hieruit kwam het Simba Matras, een hybride matras dat zich vormt naar jouw lichaam. Het matras van dit merk is opgebouwd uit drie verschillende materialen met vijf lagen: reactief traagschuim, 2.500 pocketveren en Simbatex. Deze drie lagen zorgen volgens het bedrijf voor de perfecte nachtrust.

 

Voordelen Simba Matras

Het grootste voordeel van de Simba Matras is dat het matras zich naar jouw lichaam vormt tijdens het slapen, zonder dat je het idee hebt dat het matras te zacht is. Simbatex zorgt voor de perfecte zachte ondersteuning van je lichaam, terwijl het koudschuim als basis zorgt voor stabiele ondersteuning. Andere voordelen van Simba Matras zijn:

→ Simba Matras garandeert dat verschillende soorten slapers op één matras een goede nachtrust kunnen hebben, omdat het matras naar de lichamen vormt.Hierdoor is het matras van Simba geschikt voor rugslapers, zijslapers én buikslapers.

→ Je kunt het Simba Matras in verschillende maten krijgen voor eenpersoons- of tweepersoonsbedden.

→ Bij Simba mag je het matras maar liefst 100 dagen uitproberen om op die manier te checken of het matras bij jou past.

→ Simba Matras is geschikt voor iedere ondergrond, zolang de laten maar goed verdeeld zijn voor een vlakke ondergrond.

→ Simba heeft al meer dan 100.000 tevreden klanten.

→ Simba Matras is in verhouding met andere matrassen geen duur matras.

 

Nadelen Simba Matras

Zijn er dan ook nadelen te vinden van het Simba Matras? Het is discutabel dat er slechts één matras is één soort hardheid te verkrijgen is. Wanneer je het gewend bent om op een hard matras te slapen kan het even wennen zijn om een matras te hebben die zich naar jouw lichaam vormt. Daarnaast kun je de Simba Matras alleen online verkrijgen via de website of via de winkel of webwinkel van Goossens Wonen & Slapen. Het matras wordt opgerold in een doos bij je thuis afgeleverd. Het voordeel van Simba is dat je het matras 100 dagen mag testen, maar dat er alsnog een kans is dat je er niet goed op slaapt. Dat terwijl ze beweren dat iedere soort slaper er op kan slapen. De vraag is ook wat er na die 100 dagen gebeurt met een matras die geretourneerd wordt. Daar mag de webshop wel meer open over zijn.

Sleep Eve Matras

Naast het Emma Matras en het matras van Simba is er het Sleep Eve Matras. Bij Sleep Eve staat comfortabel en gemakkelijk slapen voor een lage prijs centraal. Deze aanbieder richt zich in tegenstelling tot de Emma en Simba Matras direct op het budget van haar klanten, om op die manier mensen te lokken voor hun product. Het Eve Matras is het resultaat van meer dan 12 jaar onderzoek en feedback en kritiek van meer dan 70.000 klanten. Wanneer we kijken naar Emma vs Eve Sleep of Simba Matras vs Eve Sleep zien we al een overeenkomst: het matras van Eve bestaat ook uit drie lagen, namelijk traagschuim, een vorm van traagschuim en koudschuim. Wederom een combinatie om jou zo goed mogelijk te laten slapen.

 

Voordelen en nadelen van Sleep Eve

Het voordeel van Sleep Eve is dat je het matras bij de Bijenkorf in Rotterdam kunt proberen en aanschaffen. Wanneer je niet in de buurt woont kun je het product alleen online bestellen, wat voor sommige klanten een nadeel kan zijn. Net als de andere matrasaanbieders belooft Eve voor ‘s werelds meest comfortabele traagschuim matras’ door het unieke lagensysteem. Wat opvalt is dat ook Eve slechts één type matras aanbiedt waarbij de hardheid hetzelfde is. Door het reactief traagschuim vormt het matras naar jouw lichaam en de 18 cm dikke basislaag zorgt ervoor dat iedereen erop kan slapen, ongeacht gewicht of lengte. Toch is er wel een kans dat je er niet lekker op slaapt, ook al garandeert het bedrijf dat, want je mag het matras 100 dagen testen en in de tussentijd wanneer nodig terug sturen.

Matt Sleeps Matras

Ook Matt Sleeps biedt ‘het perfecte matras aan. Wat direct opvalt wanneer we kijken naar de andere aanbieders is dat je bij Matt Sleeps maar liefst 120 dagen de tijd krijgt om het matras uit te proberen. Matt Sleeps Matras is net zoals Simba Matras een hybride matras dat gemaakt is van verschillende duurzame materialen: twee soorten koudschuim (hard en zacht), traagschuim en latex. Mensen met een hoger gewicht of mensen die dol zijn op slapen op een harder matras kunnen ervoor kiezen om het hardere koudschuim boven het zachtere te leggen. Daarnaast kun je Matt zelf harder of zachter maken door zelf de lagen te draaien, online kun je meer advies krijgen over jouw slaapritme en hoe je het matras op basis daarvan het beste kunt draaien.

 

Voordelen en nadelen Matt Sleeps Matras

Wanneer we Emma matras vs Matt Sleeps Matras met elkaar vergelijken zien we dat Matt wel uit één soort matras bestaat zoals het matras van Emma maar dat je Matt kunt ‘instellen’ qua hardheid of zachtheid hoe jij dat wilt. Daarnaast wordt Matt regelmatig getest en blijven de makers ervan ontwikkelen en verbeteren. Ook hebben alle gebruikte materialen van Matt de juiste Europese certificaten ontvangen. Bestel je je matras voor 12:00 uur, dan heb je deze dezelfde avond nog in huis! Het opvallende is wel wederom dat er niet duidelijk wordt gemaakt wat er met het matras gebeurd wanneer een klant uiteindelijk niet tevreden is.

Bruno Matras

Bij Bruno Matras spreekt men van een heuse matrassenrevolutie waarbij de makers streven naar het beste matras van de hele wereld. Hiermee geeft het bedrijf zelf al aan dat ze continu blijven ontwikkelen om dit doel te kunnen bereiken. Wanneer we Bruno vs Simba Matras of Bruno vs Emma Matras bekijken valt het op dat het matras van Bruno uit slechts twee lagen bestaat in plaats van drie, namelijk latex en schuim. Bruno heeft hier ruim 18 maanden onderzoek naar gedaan wat nu terug te zien is in de geavanceerde opbouw: het schuim zorgt ervoor dat het matras zich vormt naar je lichaam en het latex zorgt voor ligcomfort en gewichtsverdeling.

 

Net als bij bovenstaande matrassen geeft Bruno aan dat het matras geschikt is voor iedere soort slaper, of je nu een rugslaper of een zijslaper bent. Je mag het matras nadat je het online hebt aangeschaft 30 dagen uitproberen, wat korter is dan de bovenstaande matrassen zoals het Emma Matras. Bruno geeft antwoord op de website op verschillende vragen omtrent retourneren maar wederom wordt het nergens duidelijk wat er met de matrassen worden gedaan die terug worden gestuurd.

Just Dream Matras

Het matras van Just Dream wordt door de makers als ‘het beste matras’ gezien. Dit matras is vol passie ontworpen en met meer dan 50 jaar ervaring samengesteld. Het matras moet haar gebruikers een betere nachtrust bieden zonder rugpijn of nekpijn. Net als het Emma Matras en het Simba Matras is het Just Dream Matras opgebouwd uit drie verschillende lagen, namelijk drie soorten schuim airfoam, traagschuim en koudschuim. Hier kunnen alle soorten slapers heerlijk op slapen, volgens het bedrijf, omdat het matras zich vormt naar jouw lichaam.

 

Wat opvalt bij Just Dream is dat ze naast de perfecte matras de nadruk leggen op het anti-allergie kenmerk van het matras. Er wordt gestreefd naar optimale hygiëne met een anti-allergisch matras waarmee je onder andere beschermd bent tegen huisstofmijt. Probeer het matras van Just Dream zelf 100 dagen uit om te kijken of het iets voor jou is. Het matras is ontworpen voor verschillende beddenbodems, zolang de ondergrond maar vlak is net zoals bij de bovenstaande matrassen.

Muun Matras

Tot slot is er nog het Muun Matras, een verstelbaar matras met vier verschillende hardheidsgraden. Hoewel het Muun Matras net zoals het Emma of het Simba Matras één matras is, kan deze matras dus worden ingesteld op hardheid. Daarnaast kun je bij een tweepersoonsmatras beide slaapplekken anders instellen, zonder dat je daarbij een irritante kloof tussen de matrassen hebt. Omdat iedereen anders slaapt wisten de makers van het Muun Matras dat ze iets moesten ontwerpen waardoor zelfs de moeilijkste slaper in slaap kon vallen. Daarom werd het verstelbare Muun Matras ontwikkeld.

 

Het feit dat het matras verstelbaar is is meteen het grootste voordeel ten opzichte van de andere matrassen zoals Bruno Matras en Emma Matras. Hierdoor word je misschien eerder overtuigd dan één matras waarbij iedereen direct lekker kan slapen. Het koudschuim bestaat uit een hardere en een zachtere kant, waarbij je zelf kiest wat jouw basis is. Slaap je liever op een harde kant dan draai je deze naar boven en andersom. Ook het matras van Muun is alleen online te bestellen waardoor je het matras niet even kan proberen in een winkel. Hier tegenover staat dan wel weer dat je het product 100 dagen mag uitproberen.

Unieke concepten?

Na het vergelijken van verschillende ‘nieuwe’ en ‘beste’ matrasaanbieders die zichzelf uniek noemen, kunnen we wel concluderen dat ze allesbehalve uniek zijn. Er zijn ontzettend veel startups en bedrijven die zich gaan bemoeien met matrassenland. Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je het juiste matras kiest kun je bijvoorbeeld kijken naar de jaren ervaring van het bedrijf op het gebied van slapen en het ontwikkelen van matrassen. Ook kun je de verschillende lagensystemen nog eens op een rij zetten en op basis daarvan kijken wat voor jou het meest comfortabel lijkt. Of je kiest voor het matras dat het beste is beoordeeld door de Consumentenbond. Waar je ook voor kiest; feit is dat er allerlei nieuwe ontwikkelingen in matrassenland aan het gebeuren zijn waar je zeker eens wat van kunt proberen wanneer je op zoek bent naar een betere nachtrust.