Miele Cat and Dog vs Dyson Animal
calendar icon06.11.2017 11:28 person iconCorina eye iconCorina
book open icon6 min

Miele Cat and Dog vs Dyson Animal

Welke voordelige stofzuiger kies jij: de Miele Cat & Dog of de Dyson Animal?

Wanneer je op zoek bent naar een voordelige stofzuiger die ook nog eens over de nodige kwaliteiten beschikt, is het internet een waar doolhof. In welke webshop omtrent elektronica en huishouden je ook kijkt, er worden overal allerlei soorten stofzuigers aangeboden. Twee zeer populaire merken zijn de Miele Cat & Dog en de Dyson Animal, die je kunt aanschaffen met een kortingscode bij Wehkamp of bij MediaMarkt. Heb je echter geen idee welke je moet kiezen om te gebruiken in je huishouden om stof en dierenharen mee te verwijderen? In dit artikel vind je de grootste verschillen tussen deze twee modellen stofzuigers. Zo kun jij kijken welk model het beste bij jou past.

Miele cat and dog vs Dyson animal

Verschil tussen de twee merken

Miele is inmiddels een van de belangrijkste stofzuigermerken van de hele wereld. Het merk is in 1899 in Duitsland opgericht en is sindsdien niet meer weg te denken uit deze branche. Dyson daarentegen is pas in 1991 opgericht door de heer Sir James Dyson. Beide merken hebben de nodige ontwikkelingen op de markt gebracht. Wist je bijvoorbeeld dat de stofzuigers van Dyson de eerste ter wereld waren waar je geen stofzuigerzak meer voor nodig hebt? Miele heeft daarentegen het eerste model stofzuiger ontwikkeld met het HPA certificaat (voor zuivere circulerende lucht). Beide merken produceren tegenwoordig meer dan alleen stofzuigers: ze zijn ook gespecialiseerd in de productie van wasmachines en föhns.

MIELE Complete C2 Cat&Dog

Miele cat and Dog vs Dyson animal

MIELE Blizzard CX1 Cat&Dog

Miele cat and dog vs Dyson animal

MIELE Complete C3 Cat&Dog

Miele cat and dog vs Dyson animal

DYSON V6 Animalpro+

Miele cat and dog vs Dyson animal

Nieuwe 'gezonde' systemen

Zowel de Miele Cat & Dog als de Dyson Animal beschikken over een goede ventilatie waardoor alleen schone lucht je woonruimte in komt. Dit zie je terug in het skelet van beide modellen waarbij dit gedeelte compleet dicht zit. Dit is het grootste verschil van deze twee stofzuigers in verhouding met andere, goedkopere stofzuigers op de markt. Hierbij is het grootste verschil dat de Dyson Animal volledig ‘zakloos’ is terwijl de Miele Cat & Dog een stofzuigerzak bevat die je af en toe moet vervangen. Dit houdt in dat het gebruik van het model van Miele uiteindelijk duurder is omdat je continu stofzuigerzakken aan moet schaffen. Let hier echter wel bij op dat de inhoud van de Miele weer groter is dan de inhoud van de Dyson stofzuiger waardoor je de Dyson stofzuiger sneller schoon moet maken.

Welke stofzuiger bij stofallergie?

Hoewel je bij een Dyson dus goedkoper uit bent naarmate de tijd verstrijkt dat je de stofzuiger bezit is er wel een ander punt waar je op moet letten. Omdat de stofzuigerzakken en het Air Active filter volledig af te sluiten zijn kan er geen stof ontsnappen bij het model van Miele. Bij het model van Dyson, waar de opvangbak niet volledig afsluitbaar is, is dit echter niet het geval waardoor er altijd wat stof vrij kan komen. Mensen met een allergie voor stof of dierenharen kunnen dit behoorlijk snel merken. Daarnaast hoef je de Miele minder vaak schoon te maken dan een Dyson door een verschil in technologie en door het feit dat er geen stof achterblijft in het apparaat.

Miele cat and dog vs Dyson animal

De kosten van een stofzuiger

Hierboven beschreven we al dat het hebben van een Miele Cat & Dog iets duurder is dan het gebruik van een Dyson Animal, maar wat is precies het verschil wat betreft de aankoopprijs? De prijzen van beide modellen verschillen niet veel van elkaar. Je hebt een Miele Cat & Dog al voor prijzen tussen de 249 euro en 399 euro en een Dyson Animal heb je al voor prijzen tussen de 299 euro en 402 euro. Let er wel op dat deze prijzen kunnen veranderen, dus houd altijd de webshop van Mediamarkt of Wehkamp in de gaten voor huidige deals.

Handig wanneer je huisdieren hebt

Beide modellen zijn ontzettend handig wanneer je een of meerdere huisdieren in huis hebt. Honden en katten kunnen behoorlijk wat haar verliezen. Ook wanneer je niet allergisch bent is een animal model handig om te hebben. De zuigkracht van deze stofzuigers is namelijk net iets sterker dan van de andere modellen van Miele en Dyson. De vraag aan jou is welk model het beste in jouw budget past en welk systeem je zelf het fijnst vindt werken. Kies je voor het zakloze model van Dyson of ga je toch liever voor het model van Miele dat mét een stofzuigerzak komt, maar ook met een grotere inhoud?