Low budget Sinterklaas vieren met onze 15 bespaartips
calendar icon15.11.2016 12:30 person iconCorina eye iconCorina
book open icon6 min

Low budget Sinterklaas vieren met onze 15 bespaartips

Voor kinderen is het Sinterklaasfeest een echt hoogtepunt in hun jonge leven. Voor alle hulpsinterklazen kan het een hele opgave zijn om de avond financieel binnen de perken te houden. Wil jij het Heerlijke Avondje onvergetelijk maken zonder dat je met Kerst nog aan het afbetalen bent? Lees onze 15 tips voor een low budget Sinterklaas en maak van 5 december een onvergetelijke avond die prima binnen je budget past.

Low budget eten en drinken op 5 december

Op 5 december wordt er door het gros van de Nederlanders gegourmet. Komt bij jou ook het gourmetstel op tafel? Maak het zo goedkoop mogelijk met deze gourmet bespaartips en maak van jouw diner een low budget Sinterklaasfeest.

gourmet tips voor een low budget dinertje op sinterklaasavond

TIP 1

Koop geen gourmetpakketten! Te duur en meestal veel te veel. Snijd in de weken voor Sinterklaas telkens een stukje van je vlees af en vries het in. Zo heb je op 5 december een aardig gourmetvoorraadje aangelegd. Dit kun je doen met gehakt (lekkere balletjes en hamburgertjes van maken op 5 december), kipfilet (marineren en voilà heerlijk voor op de gourmet), hamlapjes en misschien zelfs biefstuk als het in de aanbieding is. Op deze manier spreid je de kosten.

 

TIP 2

Een visgourmetpakket is prijzig. Een goedkoop alternatief is diepvries vis. Op 5 december laten ontdooien en mooie plakjes van snijden (gaat het makkelijkst als het nog half is bevroren) levert een prachtige luxe gourmetschaal op, die stukken voordeliger is dan een kant-en-klaar pakket. Eventueel kun je de vis marineren. Zo past vis prima bij een low budget Sinterklaasavond.

 

TIP 3

Maak zelf je sausjes, zeker niet moeilijk en veel lekkerder. Met pindakaas, kokosmelk, ketjap en stroop maak je heerlijke pindasaus. Met mayonaise en sourcrème maak je knoflooksaus, kerriesaus en cocktailsaus.

 

TIP 4

Snijd zelf je groenten. Het is heel verleidelijk om gesneden paprika, champignons etc. te kopen, maar dat is zoveel duurder dan op de markt je groenten te kopen en  zelf achter de snijplank te gaan staan. Bovendien is het gezonder en lekkerder.

 

TIP 5

Pannenkoekjes bakken is voor de kinderen toch het leukste onderdeel van gourmetten. Maak zelf je pannenkoekenbeslag, gebruik hiervoor geen kant-en-klaar beslag. Gewoon  bloem, eieren, melk en zout mixen en je hebt een pannenkoekenbeslag.

 

TIP 6

Maak een aardappel- of pastasalade, goedkoop én lekker. Het grote voordeel van zo’n salade is dat je minder duur vlees hoeft in te kopen.

 

TIP 7

Geef je tafel een luxe uitstraling met een mooi kleed en gevouwen servetten. Een luxe uitstraling maakt het zoveel meer feestelijk. Schenk de frisdrank voor de kinderen in karaffen, maak mooie schalen met vlees en vis en stijl de tafel met pepernoten, schuimpjes en mini chocoladelettertjes. Moeilijk om vanaf te blijven voor de kinderen 😉 en sommige volwassenen.

 

TIP 8

Een lekker wijntje bij binnenkomst en bij het eten mag natuurlijk niet ontbreken voor de volwassenen. Een tip voor je wijn is de Hema. Zij hebben geregeld mooie acties waarbij je 6 flessen kunt aanschaffen voor de prijs van 5.

 

TIP 9

De chocolademelk voor jouw low budget Sinterklaas maak je natuurlijk zelf met een schepje cacao, suiker en warme melk. Zo klaar en goedkoper dan chocolademelk te kopen.

Low budget Sinterklaascadeautjes kopen

Na het eten komt voor de kinderen het spannendste moment, zou die goede Sint wel komen? Als er dan eindelijk heel hard wordt aangebeld en er een zak vol met cadeaus voor de deur staat, zijn ze niet meer te houden. Maar hoe vul je als hulpsinterklaas die zak zo goedkoop mogelijk? Met onderstaande tips wil ik je graag helpen om het zowel voor je kinderen als voor jezelf zo leuk mogelijk te maken. Een volle zak met cadeautjes kan ook samengaan met een low budget Sinterklaas.

Low budget cadeautjes voor 5 december

TIP 10

Begin op tijd! Vaak willen online speelgoedwinkels een enorme drukte vermijden op de dagen voor Sinterklaas en geven zij half november al hoge kortingen op het hele assortiment. Profiteer hiervan! Deze kortingen komen vaak niet meer terug op de dagen net voor Sinterklaas. Op die dagen ‘moeten’ alle hulpsinterklazen wel kopen en betalen de volle mep.

 

TIP 11

Wil je niet in één week hoge cadeaukosten hebben, koop dan gedurende het hele jaar cadeautjes. Ruim een plank in in je kast (lekker hoog zodat nieuwsgierige kindertjes er niet bij kunnen) en verzamel 12 maanden lang leuke presentjes.

 

TIP 12

Organiseer met andere hulpsinterklazen een ruilochtend. Vaak ligt er veel speelgoed in de kast dat niet of nauwelijks is gebruikt, maar waar een ander kind superblij mee is. Het ene kind is nu eenmaal het andere kind niet. Sommige kinderen puzzelen 12 uur per dag, andere spelen liever met hun Playmobil.

 

TIP 13

Hoe meer cadeautjes er in de zak zitten, hoe beter het is voor kleine kinderen. het uitpakken is vaak net zo spannend als het cadeau zelf. Vul de zak daarom aan met kleinigheidjes die weinig kosten. Placemat van de Action voor een euro, chocolade Sinterklaas, kerstzuurstokjes etc.

 

TIP 14

Stop ook een paar nuttige cadeaus in de zak , zoals nieuwe voetbalschoenen, muts en wanten, sokken en ondergoed. Zolang het maar van Sinterklaas komt, zijn ze overal blij mee. TIP check altijd even de 75% korting aanbiedingen bij Zalando Lounge en profiteer tevens van onze € 10 Zalando Lounge korting.

 

TIP 15

Maak leuke ‘cadeaubonnen’. Zo’n cadeaubon kan bijvoorbeeld zijn een avond niet de afwas te hoeven doen, de container niet aan de straat te hoeven zetten, een avond langer opblijven, een extra logeerpartijtje van een vriendje. Vaak vinden ze dit heel leuk omdat papa en mama er ‘de dupe van zijn’. Sinterklaas is tenslotte een kindervriend!

Ik hoop dat je met onze 15 low budget Sinterklaas bespaartips een heerlijk avondje zult hebben zonder dat je je zorgen hoeft te maken over je bankrekening. Veel plezier alvast.

 

Groetjes van Anne