Goede schoenen voor staand werk
calendar icon01.02.2017 13:31 person iconCorina eye iconCorina
book open icon5 min

Goede schoenen voor staand werk

Welke schoenen zijn geschikt voor staand werk?

Mensen met een staand beroep doen er verstandig aan om hun schoenen met zorg te kiezen. Goede schoenen voor staand werk zijn voorzien van een voetbed en hebben een goede pasvorm. Met zulke schoenen houd je je voeten gezond en voorkom je rugklachten. Dit soort schoenen zien er echt niet uit als gezondheidssandalen waarop je niet gezien wilt worden. Er zijn tegenwoordig meer dan genoeg trendy en fashionable schoenen met een goed voetbed en een goede pasvorm. Misschien iets prijziger dan de gemiddelde schoen, maar dat zijn ze dubbel en dwars waard, als je daarmee rug- en voetklachten kunt voorkomen.

Gabor pumps - perfecte schoenen voor staand werk

Goede schoenen voor staand werk

Pumps zijn supervrouwelijk en zeer geschikt voor mensen met een staand, representatief beroep. Gabor heeft een prachtige collectie schoenen die uitstekend geschikt zijn voor mensen met een staand beroep. De Gabor pumps behoren daar ook bij. De pumps zijn voorzien van een uitneembaar voetbed. Dit heeft als voordeel dat je de voetbedden kunt luchten en wassen. Een ander voordeel is dat je ze makkelijk kunt verwisselen voor speciale orthopedische inlegzolen. Zo is er genoeg ruimte in de schoen en wordt de voet niet afgekneld.

Heb jij een staand beroep waarin je lekker trendy voor de dag kunt komen, dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld een paar Gabor enkellaarsjes. Ook deze zijn voorzien van een voetbed en komen in verschillende breedtematen zodat er altijd een comfortabel enkellaarsje voor je tussen zit. Zelfs als je op je werk mag rondlopen op sneakers, heeft Gabor voor jou de perfecte schoen. Design en comfort gecombineerd in een kekke sneaker.

goede schoenen voor staand werk
goede schoenen voor staand werk
Gabor sneaker voor staand beroep
Staand beroep enkellaarsje

Goed voetbed noodzakelijk

Voor een goede ondersteuning is een goed voetbed noodzakelijk. Om het bekken en de wervelkolom te ondersteunen is het belangrijk dat er een stevig hielstuk aanwezig is. Verder dient de voetboog goed ondersteund te worden in zowel de lengte als de breedte. Dit voorkomt ingezakte voeten of andere problemen met het  voetgewelf. Tevens biedt een goed voetbed de noodzakelijke ontlasting van het totale voetoppervlak en zorgt voor meer stabiliteit en stevigheid. Ben je op zoek naar goede schoenen voor staand werk, dan is een goed voetbed echt een vereiste. Hiermee voorkom je op den duur  voet- en rugklachten en je bent aan het eind van je werkdag veel minder vermoeid.

Goede pasvorm voorkomt pijn- en andere klachten

De wijdte van schoenen voor staand werk dient perfect aan te sluiten aan de voet. Is de schoen te wijd, dan gaat de voet schuiven wat een extra belasting geeft op het bekken, dat constant moet corrigeren om de balans te houden. Is de wijdte te krap dan krijg je eeltvorming. Wat op den duur ernstige pijnklachten geeft. Heb je iets bredere voeten dan gemiddeld, pas dan zeker eens een schoen met een G wijdte (extra wijdte) en H wijdte (comfortabele extra wijdte). Deze schoenen hebben meer volume bij de bal van de voet en op de wreef.

Het spreekwoord “Wie mooi wil zijn moet pijn lijden” hoeft echt niet op te gaan voor schoenen. Misschien voor dat ene paartje met die stiletto heels die echt alleen bedoeld zijn om indruk te maken, maar níet voor je werkschoenen. Goede schoenen voor staand werk doen geen pijn! En geven ook geen andere klachten zoals eeltvorming of een slechte balans.

https://youtu.be/64T5FUrSRQ4

De goede hakhoogte voor je werkschoenen

De beste hoogte van de hak is zo’n 2 centimeter. Die geldt niet alleen voor de dames met een staand beroep maar ook voor de heren. Geheel platte schoenen geven meer rugklachten dan schoenen met een klein hakje. De ideale hakhoogte is afhankelijk van de grootte van je voet. Iemand met een maatje 36 heeft een lagere ideale hakhoogte dan iemand met schoenmaat 42. Houd hier rekening mee als je schoenen gaat kopen. Heb jij een klein voetje, koop dan geen werkschoen met een 3 centimeter hak. Leef je op grote voet dan kun je best kiezen voor een hakje dat iets hoger is dan 2 centimeter.

Tenslotte nog enkele tips:

a. Koop nooit schoenen die pijn doen in de winkel!

b. Geef je schoenen om de dag een dag rust. Koop bij een fulltime job twee paar werkschoenen, zodat je kunt afwisselen.

c. Maak altijd gebruik van een schoenspanner.

d. Vervang op tijd je hakken en zolen.

e. Poets je schoenen regelmatig.