Eindelijk een landelijke dekking van internet
calendar icon11.01.2017 14:20 person iconRamon eye iconRamon
book open icon4 min

Eindelijk een landelijke dekking van internet

In de toekomst is het geen probleem meer om in de uithoeken van het land een stabiele internetverbinding op uw mobiele telefoon te realiseren. Dit komt doordat het ministerie van Economische Zaken heeft gepleit voor het aanbieden van een landelijke dekking bij het aanbieden van een nieuwe internet frequentie voor mobiele telefoons. Natuurlijk zal het in de nabije toekomst lastig zijn om dit met het huidige netwerk te realiseren, maar na verloop van tijd zal het volledig land een goede mobiele internetverbinding hebben.

overal internet

Waarom eigenlijk?

De Minister van Economische Zaken, Henk Kamp, heeft aangegeven dat het voor Nederland en de ontwikkeling van het land noodzakelijk is dat er te allen tijde een goede bel- en internetverbinding aanwezig is. Ook wanneer er één verbinding wegvalt moet het mogelijk zijn om nog online en bereikbaar te zijn. Is dit niet het geval? Dan geeft de Minister aan dat de economie zal stagneren en zowel de consument als bedrijven hier last van zullen ervaren. In de toekomst is het geen probleem meer om in de uithoeken van het land een stabiele internetverbinding op uw mobiele telefoon te realiseren. Dit komt doordat het ministerie van Economische Zaken heeft gepleit voor het aanbieden van een landelijke dekking bij het aanbieden van een nieuwe internet frequentie voor mobiele telefoons. Natuurlijk zal het in de nabije toekomst lastig zijn om dit met het huidige netwerk te realiseren, maar na verloop van tijd zal het volledig land een goede mobiele internetverbinding hebben.

internet landelijk

5G komt er voor iedereen

Het volgende netwerk dat in ontwikkeling is, is het 5G netwerk. De is al door een groep testpersonen in gebruik genomen in Groningen en zal in 2020 over heel Nederland worden uitgerold. Dit netwerk is natuurlijk een stuk sneller dan het huidige 4G netwerk, maar het voornaamste verschil is dat deze ook enorm betrouwbaar is. Het zal dus vrijwel niet meer voorkomen dat het snelle netwerk eruit ligt door overbelasting. Een sterkte internetverbinding wordt door Kamp gezien als een ‘basisbehoefte’ van de inwoners van Nederland. Er wordt hier door veel mensen wel kritiek op geleverd, want dit gaat natuurlijk weer ten koste van de urgentie van andere zaken zoals ouderenzorg.

Natuurlijk zal de verbinding ook vele andere voordelen bieden ten opzichte van het huidige netwerk. Het bereik van het ‘uitstralen’ van het 5G netwerk zal een stuk groter zijn. Hierdoor is het voor de aanbieder gemakkelijker om landelijke dekking te realiseren. Er zijn simpelweg minder zendmasten nodig om iedereen te voorzien. Ook de capaciteit van het netwerk zal enorm verbeteren, want tegenwoordig zijn er op Oud en Nieuw of Koningsdag pieken dat het netwerk er volledig uitligt. Dit zal met het nieuwe netwerk niet meer het geval, moeten, zijn. Daarnaast heeft Samsung enkele tests gedaan om de snelheid te achterhalen en zij zijn erachter gekomen dat het een snelheid kan halen van 1,25GB per seconde. Dit is tot wel honderd keer sneller dan het huidige 4G netwerk.

sim only naast smartphone

Besparen op uw kosten?

In de toekomst kunt u dus sim only vergelijken en dan weet u zeker dat u op uw oude smartphone alsnog een volledige dekking zult hebben binnen Nederland. Fantastisch toch? Het vergelijken van diverse abonnementen zult u merken in de portemonnee, want afhankelijk van uw wensen en behoeften zullen de aangeboden prijzen sterk verschillen.