21% BTW Weg Ermee actie 2017
calendar icon19.01.2018 00:00 person iconRamon eye iconRamon
book open icon8 min

21% BTW Weg Ermee actie 2017

Sla nú je slag in de 2018 editie van de BTW Weg Ermee actie

BTW Weg Ermee. Elektronica-shoppend Nederland kijkt het hele jaar uit naar deze bijzondere actie. Eindelijk is het weer zover: binnenkort betaalt Media Markt op talloze producten de 21% BTW. Je hoeft je daarnaast niet per se in het gedrang van de winkel te storten, maar scoort dezelfde korting op de MediaMarkt webshop. Waar wacht je nog op? Scoor snel die korting tijdens de 21% BTW Dagen! De precieze data is op moment van schrijven nog niet bekend gemaakt, maar hoogstwaarschijnlijk beginnen de BTW Dagen op woensdag 24 januari 2018. 

mediamarkt btw weg ermee header twitter

De BTW Weg Ermee kortingsactie van de Media Markt

Het is inmiddels een jaarlijkse traditie geworden: de BTW Weg Ermee actie. Enkele dagen lang betaalt Media Markt de BTW op (bijna) alle producten in de winkel, wat voor jou neerkomt op een korting van 17,36 procent op talloze producten. Hierbij zijn ook producten die normaal gesproken niet met korting te krijgen zijn, zoals de nieuwste computers en televisies, enkele dagen lang voor een prikkie op de kop te tikken.
Waar je enkele jaren geleden nog tegen gigantische rijen voor de kassa’s in de winkel moest opzien, doet tegenwoordig ook de webshop mee aan de BTW-vrije dagen. Je hebt dus dezelfde mooie korting, zonder dat je de deur uit hoeft. Je krijgt bestellingen boven € 25,00 ook nog eens gratis thuisbezorgd, dus waarom zou je niet lekker thuis blijven en vanaf de bank bestellen? Vier dagen lang betaal je de laagste prijs voor films, games, Samsung gear, harde schijven, XBox-en en nóg veel meer. Dus waarom voor de normale prijs kopen, je bent toch niet…..?

Waarom is de BTW Weg Ermee actie interessant?

De prijzen van elektronica staan enorm onder druk. De grote concurrentie dwingt de elektronica-retailers zowel off- als online de scherpste prijzen te hanteren. De consument vergelijkt prijzen via vergelijkingssites en doet zijn aankoop bij de goedkoopste winkel. Daar bovenop wordt vaak gekeken of er nog een extra korting te vinden is, zoals met een MediaMarkt actiecode. De retailers nemen genoegen met steeds kleinere marges om maar concurrerend te kunnen blijven. Extra korting bovenop de toch al scherpe prijs komt niet vaak meer voor. Daarom is de 17,4% korting die je krijgt tijdens de 3 dagen BTW Weg Ermee actie zeer aantrekkelijk. Media Markt pakt veel omzet en compenseert zo de minimale marge. De consument krijgt een korting die de rest van het jaar niet meer voorkomt. Een win-win situatie voor beide partijen.
Hier komt nog bij dat de prijzen van elektronica aan het begin van het jaar op zijn laagst zijn. Dit komt omdat nieuwe producten meestal in het voorjaar worden gepresenteerd door de grote elektronica-merken. Gedurende het jaar zakken de prijzen van deze nieuwe items, zodat ze aan het begin van het jaar lager zijn dan ooit. Pak je over deze prijs dan ook nog eens 17,4% dan weet je zeker dat de prijs nooit meer zo laag zal worden als tijdens de BTW Weg Ermee actie. Op zoek naar de hoogste korting op een Samsung Galaxy? Zeker weten dat je tijdens de BTW dagen bij MediaMarkt goed zit! Dit is namelijk elk jaar een deelnemend product, dus grote kans dat hij er ook dit jaar weer bijzit. Echter de deelnemende producten worden pas bij het begin van de BTW dagen bekend gemaakt.

We zijn los! Happy shopping! #btwwegermee #InDeMediaMarkt

Een video die is geplaatst door Media Markt Nederland (@mediamarktnl)

Wanneer vinden de BTW Weg Ermee dagen plaats in 2018?

De afgelopen paar jaar vinden de BTW Weg Ermee dagen steevast vroeg in het jaar plaats. Vorig jaar vond deze plaats vanaf de laatste woensdag van januari tot en met de daaropvolgende zondag. Ook dit jaar is dat weer het geval en geniet je van woensdag 24 januari 18:00 tot zondag 28 januari 24:00 uur tijdens de BTW Weg Ermee actie van gigantische kortingen op de mooiste producten.
Tot en met 2014 vonden de BTW Weg Ermee acties nog 2 maal per jaar plaats, maar tegenwoordig kan je maar één keer per jaar van deze bijzondere actie profiteren. De reden dat de actie aan het eind van de maand plaats vindt lijkt te zijn dat voor de meeste mensen op dat moment het salaris gestort is. Wel zo handig voor zowel de consument als de winkel, natuurlijk.

Hoeveel korting krijg je nou eigenlijk tijdens de BTW Weg Ermee actie?

In het verleden is er nogal wat te doen geweest om de BTW Weg Ermee actie. Veel kopers maakten namelijk de fout de BTW te berekenen door simpelweg 21 procent van het aankoopbedrag te nemen. Dit zou voor een televisie van € 600 bijvoorbeeld uitkomen op € 126. Wanneer men vervolgens bij de kassa kwam en wilde afrekenen waren deze klanten verbaasd dat hun korting voor de BTW-vrije dagen geen €126,00 korting bedroeg.

De BTW is echter een toevoeging op de belastingvrije aankoop prijs. Het totaalbedrag dat je, zonder de korting van de BTW-vrije dagen, aan de kassa afrekent is dus 121 procent. Wil je de belastingvrije prijs berekenen, deel je het oorspronkelijke aankoopbedrag door 121 procent (of 1,21) om de nieuwe prijs te krijgen. Dit komt uiteindelijk neer op een korting van ongeveer 17,4 procent: Nog steeds een indrukwekkend percentage als je bedenkt dat veel van de aangeboden producten normaal gesproken niet in de aanbieding komen. Dit maakt de BTW Weg Ermee actie een van de best mogelijke momenten om talloze producten te kopen.

Waarop krijg je korting tijdens de BTW actie?

Het mooie van de BTW-vrije dagen van de Media Markt is dat veel producten waarvoor je de rest van het jaar de hoofdprijs betaalt plots een stuk goedkoper zijn. Een zeer groot deel van het assortiment van de winkel is in de BTW actie meegenomen, maar er zijn enkele uitzonderingen:

  1. E-Bikes
  2. Speelgoed, bordspellen en boeken
  3. Muziek en films
  4. Computersoftware
  5. Consoles, computerspellen en gaming accessoires
  6. Alle producten van Apple
  7. Verzekeringen en servicecontracten
  8. Tegoedkaarten en giftcards
  9. Abonnementen, prepaidkaarten en prepaid pakketten
  10. Alle accesoires, zoals batterijen, verlichting, beveiliging, kabels, gsm- en computeraccessoires

 

Er blijft echter genoeg over, want je betaalt dus tot en met zondag 31 januari tijdens de BTW Weg Ermee actie stukken minder voor je televisie, audio-apparatuur, foto en video apparatuur, pc’s, laptops en tablets, smartphones en smartwatches, monitoren en printers, huishoudelijke apparatuur, keukenapparatuur, persoonlijke verzorging én drones.

Wat moet je verder weten over BTW Weg Ermee actie?

Een belangrijk detail van de 21% BTW Weg Ermee actie is dat gedurende de gehele actie, in tegenstelling tot de rest van het jaar, op ook echt op is. Is een product uitverkocht? Dan koop je dat na de actie weer voor de oude prijs, waar de korting van de 21% BTW actie niet meer in is meegenomen. Toch zonde, dus zorg dat je je wensenlijstje klaar hebt staan en bezoek zo snel mogelijk MediaMarkt.nl om jouw gewenste koopje op de kop te tikken.
Ook is het nuttig te weten dat de 21% BTW Weg Ermee actie niet inhoud dat er helemaal geen BTW wordt betaald. Winkels zijn in Nederland namelijk wettelijk verplicht om BTW in rekening te brengen en deze af te dragen aan de belastingdienst. In dit geval betekent dat dus dat de wettelijke BTW gewoon in de nieuwe, goedkopere prijs is meegenomen. Voor jou als koper niet echt van belang aangezien je alsnog je korting krijgt, maar voor de belastingdienst wel zo fijn.

Lekker besparen met BTW Weg Ermee

De Media Markt is normaal gesproken al een van Nederlands’ goedkoopste winkels en dat geldt dubbel tijdens de BTW Weg Ermee actie. Of zelfs in drievoud als je ook nog lid bent van de Media Markt Club. Het is nu dus voornamelijk een kwestie van zo snel mogelijk richting de webshop: je hebt tot en met zondag 29 januari 2017 de tijd om die televisie, wasmachine of andere aankoop goedkoper dan ooit in je winkelmandje te plaatsen. Hierna zal het jammer genoeg zeker weer een jaar duren voordat je van de nieuwe BTW Weg Ermee actie kan profiteren.