Besparen op je stedentrip naar Parijs: 8 tips
calendar icon31.08.2015 12:57 person iconRamon eye iconRamon
book open icon8 min

Besparen op je stedentrip naar Parijs: 8 tips

Nu de zomervakantie vol korting er op zit en alle vakantiefoto’s met korting zijn afgedrukt, heb je aardig wat geld bespaard. Geld dat je mooi kunt gebruiken om later dit jaar nog een leuke stedentrip te maken.

Stedentrip naar Parijs

Parijs is al sinds jaar en dag een bijzonder populaire bestemming voor Nederlandse reizigers. Begrijpelijk, want met een treinritje van enkele uren ben je al in de meest romantische stad op aarde. Ook als je niet zo romantisch bent aangelegd heeft Parijs erg veel te bieden, van het uitzicht vanaf de Eiffeltoren tot aan millennia aan kunst en cultuur in het Louvre.

8 handige tips om met korting naar Parijs te gaan

Het plannen van een trip naar Parijs kan soms voor wat stress zorgen. Natuurlijk zoek je van tevoren een leuk en voordelig verblijf uit, maar het inschatten van de kosten die je ter plaatse gaat maken kan een uitdaging zijn. Om te zorgen dat je stedentrip naar Parijs ook financieel een succes is, hebben we 8 handige tips voor je op een rijtje gezet:

1. Zoek een centraal gelegen verblijf uit

Het kan verleidelijk zijn om je verblijf zo goedkoop mogelijk te boeken, maar je bent dan snel overgeleverd aan hotels die zich in de buitenwijken bevinden. Als je vervolgens veel naar het centrum moet reizen maak je een hoop extra vervoerskosten. Bedenk je dus van tevoren goed of het niet voordeliger is om iets meer per nacht aan een centraal gelegen verblijf uit te geven. Boek vervolgens met een Expedia kortingscode  of een Voordeeluitjes actiecode.

hotel du louvre

2. Plan je museumbezoeken

Een bezoek aan de verschillende Parijse musea is voor veel stedentrippers een must. Maar het is niet altijd voordeliger om een museumpas te halen. Bezoek je tijdens je trip maar 2 of 3 musea, dan is het vaak voordeliger om losse tickets te kopen. Sommige musea, waaronder het Louvre, bieden iedereen tot 25 jaar oud gratis toegang aan. Bij het Louvre is daarnaast de toegang van oktober tot en met maart op de eerste zondag van de maand gratis voor iedere bezoeker.

louvre

3. Drink water

water in Parijs

In Parijs zijn restaurants en café’s verplicht je als klant gratis water aan te bieden. Dit betekend dat je, ook al bestel je een klein kopje koffie of een broodje, om een karaf water kan vragen. Daarnaast vind je door heel Parijs de zogenaamde “fontaines Wallace“. Historische fonteinen die schoon drinkwater geven. Neem in dat geval wel een lege fles mee om het water in op te vangen.

4. Koop een “Passe Découverte”

Zowel verkopers op straat als in de metro zullen proberen je een Tourist Pass aan te smeren waarmee je voor € 28,90 5 dagen lang onbeperkt gebruik maakt van bussen en metro’s in het centrum. De Parijzenaren zelf gebruiken echter een Passe Découverte (vergelijkbaar met onze OV chipkaart). Het aanmaken van de kaart kost € 5 en je zet hier vervolgens gemakkelijk 7 dagen onbeperkt reisrecht in het centrum op voor € 18,35. Voor € 23,35 heb je dan 7 dagen (in plaats van 5 dagen) reisrecht en je hebt een pas die je bij je volgende trip kan hergebruiken. Zorg in dit geval wel dat je een pasfoto meeneemt want een Passe Découverte zonder foto kan je een fikse boete opleveren.

5. Of koop een "carnet"

Ben je maar enkele dagen in Parijs of verwacht je weinig gebruik te maken van het openbaar vervoer? Dan koop je voor € 12, 10 losse kaartjes. Dit scheelt per kaartje 50 cent in vergelijking met de losse verkoop van € 1,70 per kaartje.

6. Het nachtleven: Plan vooruit

Parijs is één van ’s werelds populairste steden voor toeristen en de prijzen van het nachtleven zijn hier dan ook veelal op ingericht. Door enigszins vooruit te plannen kan je echter fiks besparen. Op Lonely Planet vind je de populairste uitgaansgelegenheden onder backpackers, die vaak goed op de hoogte zijn van goedkope uitgaansopties. Daarnaast hebben veel Parijse bars en clubs Happy Hours, dus met wat online onderzoek kan je je avond zo inrichten dat je overal fikse kortingen of gratis drankjes krijgt.

7. Lunch in een restaurant

Frankrijk, en Parijs in het bijzonder, staan bekend om hun culinaire hoogstandjes. Je vindt in Parijs dan ook enkele van de beste restaurants ter wereld. Wil je tijdens je trip zo’n culinair hoogstandje proberen zonder dat het je direct heel veel geld kost? Kijk dan uit naar een restaurant met een aparte lunchkaart. Hier vind je vaak dezelfde gerechten voor significant lagere prijzen. Daarnaast heb je tijdens de lunch meer ruimte en ook de tijd om rustig te genieten van je maaltijd, natuurlijk vergezeld van een gratis karaf water.

prijs lunch restaurant

8. Dineer met fastfood

Je hebt je misschien laten vertellen dat Fransen geen fastfood eten, maar dit is allesbehalve waar. In Parijs is volop fastfood beschikbaar en veelal van een kwaliteit die je in andere landen restaurant-waardig zou noemen. Schroom dus niet en haal eens een goedgevulde baguette voor enkele euro’s of wandel een supermarkt binnen en neem je eten mee voor een picknick in het park.

In Parijs kun je niet op alles besparen

Er zijn bepaalde kosten die je gaat maken tijdens je stedentrip waar je niet op kunt besparen. Een bezoek aan de Eiffeltoren, bijvoorbeeld, heeft een vaste prijs en ook over de prijs van je treinkaartjes van- en naar het vliegveld is niet te onderhandelen. Zorg dat je van te voren duidelijk hebt wat deze vaste kosten zijn zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.
Onze belangrijkste tip voor een stedentrip naar Parijs is echter ook de simpelste: Geniet!

eiffeltoren