Bespaar op je telefoonrekening in 6 stappen
calendar icon27.04.2016 10:54 person iconRamon eye iconRamon
book open icon5 min

Bespaar op je telefoonrekening in 6 stappen

Besparen op je telefoonrekening. Hoe doe je dat? Wij merken dat er nog veel mensen niet bekend zijn met de mogelijkheden om te besparen op je telefoonrekening. Hoe pak je dat aan?

1. Bepaal jouw belgedrag

De manier waarop je nu belt, dat wil je natuurlijk niet aanpassen. Toch is het slim om je belgedrag te onderzoeken. Dit kost slechts een paar minuutjes en met die informatie kun je al snel besparingen realiseren. Minuten die voor jou dus zeker de moeite waard zijn. Hoe bepaal je jouw belgedrag? Neem de telefoonrekeningen van de afgelopen drie maanden en kijk naar het verbruik van internet, bellen en SMSjes. Zo zie je direct of je meer verbruikt dan je bundel of waar je veel minder gebruikt dan je bundel.

Besparen op je telefoonrekening smartphone met abonnement

2. Beperk overbodige kosten

Je hebt nu inzicht in je bundel. Wanneer je buiten je bundel belt, zorgt dit voor onnodig hoge kosten. Wanneer je sporadisch buiten je bundel belt hoef je niet te veranderen. Bel je structureel een paar euro meer dan je bundel, dan is het misschien wel voordelig om je bundel uit te breiden. En bij structureel minder verbruik natuurlijk verlagen. Het klinkt misschien gek, maar een apart data-abonnement kan een stuk voordeliger zijn dan uitbreiding van je huidige mobiele abonnement. Tegenwoordig zijn er smartphones met dual simkaart.

3. Veranderen van provider

Je weet nu dus precies wat je nodig hebt aan data en belminuten. Zo kun je jouw abonnement naast de huidige range abonnementen leggen en bepalen welke het beste past. Het kan heel goed zijn dat een van de andere providers nu een veel betere aanbieding heeft. De huidige 4G netwerken bijvoorbeeld zijn al lang niet meer volledig beheerst door KPN en Vodafone. Tele2 en T-Mobile zitten de grote twee op de hielen maar bieden zeer aantrekkelijke aanbiedingen. Wist je bijvoorbeeld dat Tele2 dit jaar de iPhone in zijn assortiment heeft kunnen toevoegen?

4. Sim Only of Abonnement met telefoon

Het is tegenwoordig helemaal niet meer vanzelfsprekend dat je extra betaalt bij een abonnement met toestel. Het verschil per provider is enorm. Een Sim Only abonnement kan bij Provider 1 goedkoper zijn, waarbij je los een smartphone koopt. Bij Provider 2 kan het weer aantrekkelijker om een abonnement met smartphone te nemen. Toestellen binnen een abonnement worden wel goedkoper naarmate je een groter abonnement afsluit. Vergelijk daarom ook altijd de verschillende abonnementsvormen en providers op basis van jouw belgedrag.

5. Ga gratis bellen

Kan dat? Jazeker, via VOIP  bel je ‘gratis’. Ultiem besparen, want in theorie heb je helemaal geen abonnement nodig. Je neemt je smartphone, installeer een videobel-Apps zoals WhatsApp of Skype en loopt van McDonald’s tot McDonald’s en kroeg tot kroeg om via Wi-Fi te bellen en berichten uitwisselen met iedereen die ook een smartphone heeft. Let dan wel op dat je op een WiFi-netwerk zit want anders verbruik je kostbare MB’s uit je bundel. Bellen via internet is razend populair.

6. Bespaar tijdens je vakantie of werkreis

Bellen in het buitenland is duur, maar soms ontkom je er niet aan. Daarnaast wil je op de hoogte blijven van wat er in Nederland gebeurt en dus gebruik je data. Voorkom een enorme rekening door te bellen wanneer je WiFi hebt. Zo kunt je bijvoorbeeld elke avond even naar dat ene gezellige kroegje om daar je vriendin te bellen via Whatsapp. Een andere optie is een buitenlandbundel afsluiten voor een paar dagen of maand. Elke provider heeft een dergelijke bundel die je de vrijheid geeft om in het buitenland waar je ook bent contact te houden met je thuisfront.