fbpx

Alles-in-één: kies je voor Ziggo of KPN?

Het kiezen van een nieuwe aanbieder voor je Alles-in-één pakket kan een lastig klusje zijn. Niet de prijs is het belangrijkst, maar wat krijg je voor dat geld. Het verschil in aanbod van KPN of Ziggo maakt het pakket wel of niet aantrekkelijk voor je. Ziggo biedt je bijvoorbeeld gratis Ziggo Sport maar KPN biedt je gratis Spotify. Om de keuze te vergemakkelijken hebben we één en ander voor je op een rijtje gezet, zodat je een goede keus kunt maken. Kies jij straks voor een Ziggo aanbieding of gebruik je een KPN kortingscode voor je Alles-in-een pakket? 

KPN Algemeen 336 x 280
Formule 1 336 x 280

Ziggo vs KPN – sport belangrijke pijler

Sport is een belangrijke pijler voor zowel Ziggo als KPN. Beide aanbieders hebben hier hoog op ingezet. Ziggo biedt je gratis Ziggo Sport en KPN biedt je gratis Fox Sports Eredivisie. Gratis Fox Sports Eredivisie is echter wel een keuze optie. Dat wil zeggen dat als je voor Fox Sports kiest, je niet meer gratis kunt kiezen voor het Pluspakket of het Kids Pakket. Uiteraard kun je wel tegen betaling één van deze zenderpakketten toevoegen. Bij Ziggo krijg je Ziggo Sport gratis, maar wil je live de Eredivisie kijken dan moet je alsnog een Fox Sport pakket toevoegen. Ziggo Sport heeft namelijk geen rechten om de Eredivisie uit te zenden. Wel hebben zij de uitzendrechten van de Formule 1.

Verschil tussen Ziggo Sport en Fox Sports:

Ziggo Sport Fox Sports
Eredivisie voetbal
Buitenlands voetbal
Formule 1
Tennis
Golf
NBA basketbal
Hockey
Rugby
Atletiek

Het grote voordeel van Fox Sports Eredivisie ten opzichte van Ziggo Sport is de Eredivisie. Daarentegen heb je bij KPN geen gratis aanbod van andere sporten. Daarvoor moet je een betaald sportpakket afsluiten. Dit kost je € 12,50 per maand voor Fox Sports International en € 15 voor Fox Sports Compleet. Bij de laatste optie krijg je het complete pakket met alle Eredivisie voetbal en internationale sporten. Ziggo Sport heeft ook een betaalde optie. Voor € 14,95 krijg je 6 zenders met sport. Overigens is Fox Sports ook af te sluiten bij Ziggo en Ziggo Sport kun je als extra zenderpakket aanvragen bij KPN. Ziggo vs KPN gaat dus uiteindelijk over het gratis sportaanbod. Oftewel Max Verstappen moet het opnemen tegen de Eredivisie. Of is het andersom, de Eredivisie moet het opnemen tegen Max?

TV: kies je voor Ziggo of KPN?

In het zenderaanbod zit niet heel veel verschil. Bij beide heb je toegang tot gratis films. Echter het grote voordeel van KPN is de tweede GRATIS HD-ontvanger. Zonder bij te betalen kijk je ook in de slaapkamer in HD kwaliteit en heb kun je pauzeren, films kijken etc. Bij Ziggo moet je voor een extra HD-ontvanger betalen.

Internet sneller bij Ziggo

Qua internetsnelheid wint Ziggo het ruimschoots van KPN. Je krijgt bij Ziggo veel sneller internet, namelijk 150 Mb/s versus 60 Mb/s om te downloaden en 15 Mb/s versus 6 Mb/s om te uploaden. Terwijl de prijs nagenoeg gelijk is. Mocht je gebrand zijn op zeer snel internet dan is de keus snel gemaakt. De balans Ziggo versus KPN is hier in het voordeel van de eerst genoemde.

Voordelen van KPN

KPN heeft als groot voordeel dat je elke maand € 5 korting op je mobiele abonnement kunt pakken als je KPN Compleet bent. Dat wil zeggen dat als je naast een Alles-in-een pakket ook een mobiel KPN abonnement hebt, je elke maand korting pakt. Niet op slechts 1 abonnement maar op alle abonnementen op jouw adres. Tevens kunnen alle KPN nummers van dat adres gratis onderling bellen en ze kunnen MB’s delen.

Muziekliefhebbers zijn bij KPN ook aan het goede adres. Bij een Alles-in-een pakket krijg je namelijk GRATIS Spotify t.w.v. € 10 per maand.

FOX Sports Eredivisie 728 x 90

Voordelen van Ziggo

Ziggo heeft sinds kort een soortgelijk aanbod. Heb je een Vodafone abonnement en een Ziggo Internet en Digitale TV van Ziggo, dan krijg je maandelijks € 5 korting op je mobiele abonnement en dubbel zoveel data. Een ander groot voordeel van Ziggo is een GRATIS internetbeveiliging. De software is gemakkelijk te installeren en je beveiligt je computer tegen gevaren op het internet

Formule 1 728 x 90

Ziggo of KPN? Persoonlijke keus

De keus voor Ziggo of KPN hangt af van meerdere factoren en persoonlijke voorkeuren. Werk je veel vanuit huis dan heb je waarschijnlijk behoefte aan snel internet. Ben je een fervent sportliefhebber dan hangt je beslissing waarschijnlijk af van het sportaanbod. Maar ook de andere voordelen die je kunt krijgen bij de Ziggo of KPN kunnen voor jou de doorslag geven.