fbpx

Voordelig afvallen met onze 7 eenvoudige tips

De zomer staat voor de deur. Het wordt weer tijd voor zomerjurkjes en bikini’s. Je kunt je niet meer verstoppen in alles verhullende truien. Mogen er bij jou wel een paar kilootjes vanaf, maar heb je geen zin om honderden euro’s uit te geven? Maak dan gebruik van onze tips en ga voordelig afvallen! Je hoeft namelijk echt niet de hoofdprijs te betalen om deze zomer slank én gezond door het leven te gaan. Om slank te blijven is het noodzakelijk om je nieuwe levensstijl ook vast te houden als je je streefgewicht hebt bereikt. Het voordeel daarvan is, dat zo’n gezonde levensstijl ook nog eens veel voordeliger is.

Tip 1: Maak de eerste weken gebruik van maaltijdvervangers

Voordelig afvallen

De eerste weken zijn het lastigst. Je wilt graag snel resultaat zien om zo gemotiveerd te raken en te blijven. Je kunt snel kilo’s verliezen door de eerste weken gebruik te maken van maaltijdvervangers. Zorg er wel voor dat je dit slechts een paar weken doet, daarna moet je het zelf doen met een vernieuwde levensstijl. Wil je voordelig afvallen neem dan een kijkje bij de actiecodes van Drogisterij.net. Begin de eerste weken met behulp van shakes maar start ook met kritisch te kijken naar je eet- en beweegpatroon. Zodat je na een paar weken zonder hulp van drankjes verder kunt met afvallen.

Tip 2: Zoek hulp en steun

Weet je van jezelf dat je moeite hebt om je gezonde levensstijl voort te zetten? Zoek hulp! Vraag bijvoorbeeld je vriendinnen om je te steunen of nog beter ga samen afvallen. Maak een Whatsapp groep aan waar je met elkaar tips deelt en waar je elkaar motiveert om niet terug te vallen in jullie oude gewoontes. Heb je hier nog niet genoeg aan? Dan kun je je bijvoorbeeld ook tijdelijk aanmelden bij Weight Watchers. Hier leer je een gezonde levensstijl aan die gemakkelijk is vol te houden. Ik hoor je denken, hoe past een duur Weight Watchers abonnement  tussen de ‘voordelig afvallen’ tips? Maak gebruik van Weight Watchers een promotiecode en pak € 29,95 korting.

Tip 3: Vervang je frisdrank door water

Dit is echt een inkoppertje, maar frisdrank vervangen door water levert je een enorme besparing op en scheelt je aardig wat calorieën per dag. In het begin is het voor de fervente frisdrank-drinkers best even doorzetten. Echter na een paar weken weet je niet meer beter en zie en voel je er alleen maar de voordelen van. Zet ’s avonds bij het eten niet gewoon glazen water neer, maar vul een mooie kan met kraanwater en doe er takjes munt of schijfjes limoen in. Zo ziet het er leuk uit, wat motiverend werkt en je dus niet zo snel naar de frisdrank zal grijpen. Zo simpel kan voordelig afvallen zijn!

goedkoop afvallen

Tip 4: Voordelig afvallen = voordelig bewegen

Bewegen is essentieel als je gewicht wilt verliezen. Maar een duur sportschoolabonnement is echt niet nodig als je voordelig wilt afvallen. Met een half uur wandelen per dag bereik je al heel veel en is veel makkelijker vol te houden dan de sportschool. Een half uurtje is gemakkelijk in te plannen in je dagelijkse routine. Ga lopen naar de supermarkt, naar de kapper of naar je vriendin. In het begin onwennig, maar net als met als met alles zal het binnen korte tijd een gewoonte worden. Met dit soort kleine aanpassingen kun je veel bereiken. Niet alleen is het goed voor je lijf ook je hoofd zal baat hebben bij het elke dag bewegen in de buitenlucht. Je wordt gewoon blij van bewegen en buiten zijn. Dus hopla van de bank af en naar buiten, ook als het regent. Je zult merken dat je na verloop van tijd steeds meer behoefte krijgt aan je wandelingen en je misschien ga je zelfs wel overwegen om een paar hardloopschoenen aan te schaffen. Maar alles begint letterlijk met die eerste stap!

Tip 5: Voordelig afvallen is geen dieet

Je zult misschien al gemerkt hebben dat we het hier over afvallen hebben maar niet over diëten. Om af te vallen is het beter om je eetgewoontes eens onder de loep te nemen in plaats van een ingewikkeld dieet te volgen. Eet gewoon 3 gezonde maaltijden per dag, vermijd ongezonde en dikmakende  tussendoortjes en reserveer je glaasje wijn voor het weekend. Zorg wel voor een back-up plan voor de moeilijke momenten. Slaat bij jou ’s middags om 4 uur de snack-trek genadeloos toe? Bedenk van te voren hoe je dat gaat oplossen. Neem bijvoorbeeld een cracker met magere kaas en een glas water. Past ook mooi in het plaatje: voordelig afvallen! Even een rondje gaan lopen kan ook de snack-knop deactiveren. Lekker even gezond bezig zijn in de buitenlucht laat je realiseren waar je mee bezig bent, namelijk afvallen.

Goedkoop afvallen

Tip 6: Zorg voor een ‘lege koelkast en lege keukenkastje’

Wat je niet in huis hebt, kun je ook niet opeten. Als je voordelig wilt afvallen moet je kritisch boodschappen doen. Koop niets onnodigs, maar enkel gezonde producten. Waarom zou je een dure energiereep kopen als je ook gewoon een handje noten kunt nemen als je even een zwak moment hebt? Al die dure producten zijn totaal overbodig. Gebruik je gezonde verstand en je portemonnee zal dikker worden en jij slanker. Een appel met kanaal is een prima zoet tussendoortje voor bij de thee. Suikervrije slankmakende koekjes met een pittig prijskaartje? Niet doen hoor! Hang desnoods aan de binnenkant van je ‘lege’ keukenkast een inspirerende tekst die je eraan herinnert dat je goed bezig bent.

Tip 7: Neem kleinere porties en eet langzamer

Schep gewoon minder op! Dit klinkt zo simpel maar is in de praktijk best lastig. Als je honger hebt is de nijging om je bord lekker vol te scheppen gewoon te groot. Oplossing: zet voor jezelf een kleiner bord neer. Je houdt zo je hoofd min of meer voor gek. Die ziet gewoon een vol bord. Ben jij de degene die thuis kookt, kook dan ook minder. Past ook weer prima in het voordelig afvallen lijstje. Ga rustig zitten voor het eten en eet langzaam en met smaak. Zoals eerder genoemd, zet een mooie karaf met water op tafel. Zo vermijd je de drang naar wijn of frisdrank bij je eten. De eerste week is het moeilijkst. Je lichaam moet wennen aan je nieuwe eet- en drinkpatroon. Na een tijdje zul je merken dat je nieuwe gewoontes de norm zijn geworden en die ongezonde gewoontes uit je systeem zijn verdwenen.