fbpx

Welke bedrijven doen aan duurzaam ondernemen?

Duurzaam en verantwoord shoppen? Tegenwoordig zijn er honderden merken waar je in Nederland terecht kunt voor verantwoorde mode. Misschien weet je nog niet goed welke merken wel of niet groen zijn of misschien ben je op zoek naar een uitgebreid overzicht met duurzame merken. Daarom vind je in dit artikel enkele voorbeelden van bedrijven die maatschappelijk  verantwoord ondernemen. Op die manier kun jij je garderobe eens een ‘groene’ opfrisser geven, waaronder schoenenmerk TOMS. Staat jouw merk er niet tussen maar ben je wel benieuwd? Bekijk dan via deze website of het merk verantwoord is.

Toma verantwoord ondernemen

Schoenenmerk TOMS voor mensen in nood

TOMS is een van de juiste voorbeelden van bedrijven die duurzaam en sociaal ondernemen. Het begon allemaal in 2006 toen oprichter en reiziger Blake Mycoskie in een Argentijns dorpje zag dat de kinderen daar op blote voeten moesten lopen. Hij zette het bedrijf TOMS op waarmee hij voor ieder paar schoenen van TOMS dat werd verkocht een paar schoenen kon schenken aan een kind in nood. Dit werd al gauw een groot succes; het duurde niet lang voordat TOMS ook andere doeleinden ging steunen waarna ook brillen werden ontwikkeld. De opbrengst hiervan komt ten goede van het optimaliseren van gezichtsvermogen van mensen in nood. Ook verkoopt het merk ecologische pakken koffie waarbij elk pak koffie staat voor 140 liter veilig drinkwater voor mensen in nood. Tot slot verkoopt TOMS tassen waarmee ze de opleiding van vroedvrouwen steunen en waardoor er materialen kunnen worden aangeschaft die nodig zijn bij een bevalling. Hierdoor kunnen kinderen in nood op een veilige manier geboren worden. Ben je nieuwsgierig geworden naar de duurzaam ontwikkelde producten van TOMS? Scoor deze dan met voordeel door onze TOMS kortingscode  te gebruiken waarmee je extra korting scoort. 

Modemerk Filippa K voor duurzame items

Ook modemerk Filippa K. is in Nederland een veelbelovend duurzaam merk voor bijzondere kleding. Het Zweedse kledingmerk werd al in 1993 opgericht en heeft in de tussentijd al grote stappen gezet wat betreft maatschappelijk en verantwoord ondernemen (MVO).  Het volgende plan is om in 2030 helemaal circulair te zijn wat betekent dat ze ervoor willen zorgen dat ze vanaf dat jaar alleen nog maar op een duurzame en biologische manier willen ontwerpen en produceren. Dat betekent dat er dan louter gebruik mag worden gemaakt van biologisch afbreekbare materialen, van producten en stoffen die recyclebaar zijn en dat de manier van produceren volledig verantwoord is. Op de website van Filippa K. kan er meer worden gelezen over hoe het merk dit aan wil pakken en wat ze hiervoor gaan ondernemen. Fashion en duurzame ontwikkeling kunnen prima samen!

Nederlands’ trots Granny’s Finest

Tot slot een bijzonder Nederlands merk waarbij zowel naar duurzaamheid als naar een betere wereld wordt gekeken. Veel mensen denken vaak bij woorden zoals ‘verantwoord’ en ‘duurzaam’ aan het helpen van mensen in arme landen. Het merk Granny’s Finest helpt een andere doelgroep, namelijk de eenzame ouderen in Nederland. Hoe zij dit doen? Het sociale merk heeft een aantal bejaarde vrouwen ‘in dienst’ die de leukste accessoires zoals sjaals en mutsen breit. Aan ieder product hangt een kaartje met informatie wie het product gemaakt heeft. Jonge ontwerpers zorgen voor een hip design en de juiste trends waardoor de krachten van zowel jong als oud worden gebundeld en generaties met elkaar samenwerken. De producten worden gemaakt van duurzame materialen die jaren meekunnen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen MVO in Nederland in zijn puurste vorm.