fbpx

moestuin

Weinig studentenhuizen hebben tuinen. Ik ben gezegend met een dakterras, maar vrienden van me woonden in een groot studentencomplex zonder balkon en zonder tuin. Toch wilden zij graag lekkere kruiden en leuke plantjes planten, zoals ik altijd op mijn dakterras doe. Gelukkig zijn er heel veel andere manieren om als student toch nog een beetje te kunnen tuinieren en wel op de meest voordelige manier. Plant bijvoorbeeld wat lekkere kruiden, zoals basilicum of peterselie, zodat je dit ook niet meer in de winkel hoeft aan te schaffen. Dat het ook nog eens een leuk tijdverdrijf is, is dan ook mooi meegenomen.

 

Studenten tuinieren met moestuintjes

Dit voorjaar is tuinieren ineens enorm hip. Bij grote winkelketens zoals AH kon je moestuintjes sparen, zodat je zelf je eigen kruiden en groentes kan kweken. Goedkoper kan bijna niet, want je kreeg deze moestuintjes gratis bij je boodschappen. Ze zijn nu niet meer te verkrijgen, maar vraag eens aan de mensen om je heen of ze er wat hebben. Veel mensen doen er niets mee. Het planten van de zaadjes is enorm handig: er zit een duidelijke handleiding bij. Ook zien we in andere winkels heel veel tuiniergereedschap terug komen. Waar dit door komt? Geen idee, maar het is heel hip om te doen, het is voordelig en ook nog eens heel leuk.

 

Andere goedkope opties om te tuinieren

Voor deze hele moestuinrage ben ik zelf al een beetje gaan tuinieren. Ik haalde mijn zaadjes en andere benodigdheden bij goedkope winkels zoals Action of Blokker. Het zal je echt verbazen hoeveel je daar kunt vinden voor lage prijzen! Zelfs de Aldi en de Lidl hebben zo nu en dan potgrond in de aanbieding. Het is dus echt een aanrader om hun krantjes of website in de gaten te houden. Vooral in het voorjaar vind je hier veel aanbiedingen rondom producten voor in de tuin.

 

Tuinieren doe je samen

Woon je in een studentenhuis met meerdere mensen? Vraag dan een huisgenoot om samen met jou voor de plantjes en de kruiden te zorgen. Ze hebben namelijk heel veel water nodig! Wanneer je een weekend bij je ouders bent kan de ander er bijvoorbeeld voor zorgen. Daarnaast is het ook nog eens leuker om uiteindelijk samen te kunnen genieten van jullie goedkope kruiden en groentes! Misschien wel het belangrijkste: door al die studentenavondjes met bier krijg je zo toch nog wat gezonds binnen!