fbpx
concert-768722_1280

Zeg je zomer, zeg je festival. Festivals zijn de laatste jaren enorm populair en zeker niet alleen onder jongeren. Gezinnen met jonge kinderen genieten ook graag van alles wat een festival te bieden heeft. En dat is veel! Muziek, theater, dans, kunst, noem het maar op of het is te vinden op één van de meer dan 800 festivals die Nederland rijk is. Helaas hangt er aan zo’n bezoek vaak een pittig prijskaartje. Entreetickets van meer dan € 100 zijn eerder regel dan uitzondering, ze zijn dan ook de grootste kostenpost. De andere kosten op het prijskaartje zijn vervoer, eten en drinken, eventueel een overnachting en een hippe festivaloutfit.

Hoe houd je je festivalbezoek zo goedkoop mogelijk?

flat check icon blue Bezoek een gratis toegankelijk festival! Bijna de helft van alle festivals in Nederland is gratis.

 

flat check icon blue Koop als er een goede aanbieding voorbij komt een NS dagkaart met korting. Geregeld worden er bij externe verkooppunten zoals HEMA en Blokker NS dagkaarten aangeboden met tientallen euro’s korting. Houd voor deze aanbiedingen bespaardeals goed in de gaten.

 

flat check icon blue Meld je aan als vrijwilliger, dit levert je vaak een gratis entreeticket op. Ben je als vrijwilliger actief tijdens het festival dan krijg je ook nog eens de hele dag gratis eten en drinken.

 

flat check icon blue Maakt het festival gebruik van plastic bekertjes met statiegeld? Verzamel alle lege bekers en verdien zo een gratis drankje.

 

flat check icon blue Entreetickets zijn met een CJP-pas vaak met korting te verkrijgen.

 

flat check icon blue Check vooraf op de website van het festival of het is toegestaan om zelf een fles water mee te nemen. Sommige festivals hebben speciale waterpunten waar je gratis je flesje kunt vullen.

Koop je festivaloutfit met korting

Je festivaloutfit kan ook een aardige aanslag zijn op je budget. Echter de dresscode voor festivals is al jaren hetzelfde: bohemian, hippe-achtige kleding, die zo comfortabel zit dat je erin kan dansen tot de zon opkomt. Koop daarom één keer een goede outfit. Vul deze elk jaar aan met een paar nieuwe accessoires en je bent weer helemaal up to date. Neem eens een kijkje bij Spartoo voor de coolste festivalkleding en accessoires. Zij hebben ook geregeld goede kortingscodes zodat je je outfit met een mooi voordeeltje kunt aanschaffen.
 
Veel plezier deze zomer!

festival rejkjavik