fbpx

liften
Je bent student, je hebt een rijbewijs maar je woont in een grote stad waar het nog veel te duur is om een auto te hebben. Je gratis reisproduct bij de NS is inmiddels verlopen, maar je moet toch nog heen en weer voor bijvoorbeeld werk, familie of vrienden. Herkenbaar? Vast wel! Iedere student komt er een keer: het moment waarop je dagelijks moet reizen. Het openbaar is hartstikke duur. Gelukkig zijn er verschillende opties waar je eens naar kunt kijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van samen rijden/carpoolen of misschien iets avontuurlijker: liften?
 

Tip 1: Carpoolen met BlaBlaCar

 
blablacar
In mijn studententijd ben ik via internet op een paar goede sites terecht gekomen waar je voordelige reisjes kunt regelen. Ken je bijvoorbeeld BlaBlaCar al? Dit bedrijf zorgt er voor dat jij een reismaatje krijgt of dat je met iemand mee kunt reizen, zodat je de reiskosten kunt delen. Het is eigenlijk een soort carpoolen, maar dan met mensen die je niet kent. Dit is niet alleen goedkoper, het is ook nog eens tof: ik heb er namelijk al verschillende interessante mensen door ontmoet!
 

Tip 2: Ga het avontuur aan, ga liften

Is ook carpoolen je nog te duur? Dan kan je nog een stapje verder gaan. Heb je wel eens gedacht aan liften? Ik heb het enkele keren gedaan. Niet alleen richting mijn ouderlijk huis, maar ook richting toffe plekken zoals Berlijn of Parijs! Het is altijd goed gegaan. Je moet goed nadenken bij wie je in de auto stapt plus het is belangrijk om samen te reizen met iemand. Voor liften geldt ook: je ontmoet altijd de meest bijzondere mensen.
 

Tip 3: Huur een OV-fiets

Een andere goedkope optie is het huren van een OV-fiets van de NS. Je betaalt slechts een klein bedrag per jaar. Hiervoor kun je heel voordelig op welk station je ook maar bent een fiets huren die je de hele dag kunt gebruiken. Ga je bijvoorbeeld een dagje naar Amsterdam? Vermijd de metro, de tram en de bus, huur een OV-fiets voor slechts één bedrag en je kunt overal naartoe. Ontzettend handig én goedkoop.
fiets