fbpx

De kunst van het besparen

Moeders zijn sinds oudsher niet alleen moeder maar ook verpleegkundige, kinderpsycholoog, kokkin, poetsvrouw en econoom. Dat laatste is voor mij, Barbara, wel een heel belangrijke. Met drie pubers in huis is het een hele opgave om maandelijks niet meer uit te geven dan dat er binnenkomt. Dat betekent keuzes maken waar het geld aan uitgegeven wordt, want we willen als gezin ook genieten van de leuke dingen van het leven.

 

Aangenaam leven en besparen gaan uitstekend samen

Mijn dochter was drie jaar oud toen ze er in één klap twee broertjes bij kreeg. Zo’n kerngezonde tweeling is een wonder maar dat wonder viel niet te combineren met mijn fulltime baan. Voor mijn werk verbleef ik namelijk meer dan de helft van het jaar in het buitenland. Van twee fulltime salarissen terug naar één fulltime salaris vergt de nodige aanpassingen. Door de jaren heen heb ik geleerd dat er op een creatieve manier veel te besparen valt zonder dat je het gevoel hebt veel in te moeten leveren. Simpel voorbeeld: stofzuigerzakken van Philips kosten per stuk € 2,48, bij de Action kost dezelfde zak maar € 0,26. Mijn stofzuiger zuigt al jaren uitstekend met deze merkloze stofzuigerzakken. Ik heb me wel over de bangmakerij van de stofzuigerfabrikant heen moeten zetten. Dit soort besparingen zijn relatief kleine besparingen, die het leven niet onaangenamer maken. Ook op grote uitgaven zoals energie valt met een beetje inzet veel voordeel te halen. Een avond doorbrengen op vergelijkingssites kan je zo een besparing van tientallen euro’s per maand opleveren. Niet alleen wat betreft je energie, ook je internet- en belkosten en digitale televisie kunnen vaak stukken goedkoper.

 

Goede bespaartips vanuit jouw huishouden?

De komende tijd hoop ik je met mijn blogs te inspireren om net als ik eens kritisch naar je uitgaven te kijken. Heb je zelf een goede bespaartip? Laat hem mij alsjeblieft weten via info at bespaardeals punt nl! Ondanks al mijn ervaring ken ik nog steeds niet alle bespaartrucs. Zonde want ik hou graag geld over om af en toe eens een weekend met mijn vriendinnen op stap te gaan. Dat was ik namelijk nog vergeten te vertellen, moeders zijn ook nog gewoon vrouwen.