fbpx

Zoals ik in mijn vorige blog al schreef is het financieel handig om een wekelijks budget te hebben voor de dagelijkse boodschappen. Vandaag geef ik je enkele tips om te zorgen dat je met het afgesproken bedrag de week doorkomt.

 

pasta-328661_640

 

Tip 1 – Doe eenmaal per week boodschappen

De eerste en meest belangrijke tip is om eenmaal per week boodschappen te doen. Koop al je vlees, vis en groenten voor de hele week. Zo voorkom je impulsaankopen. Koop standaard producten waar je veel verschillende gerechten mee kunt maken. Kip is heerlijk om saté mee te maken voor bij de nasi, maar gebakken kipstukjes zijn ook lekker in een romige pastasaus. Broccoli smaakt uitstekend als roerbakgroente in een noedelgerecht, maar gebakken aardappeltjes met broccoli en een stukje vlees is ook altijd goed. Zelf zorg ik altijd voor voldoende paprika’s, champignons, prei en andere roerbakgroenten. Hier kun je alle kanten mee op, spaghetti, curry etc. Eén keer per week boodschappen doen wil daarom echt niet zeggen dat je elke week hetzelfde eet. Met een standaard voorraad rijst, pasta, aardappelen en sauzen kun je elke dag verzinnen wat je op tafel zet. Soms kom je misschien een beetje in de knel, maar enige creativiteit helpt vaak om het gebrek aan de juiste ingrediënten op te lossen.

 

shrimp-139161_640

 

Tip 2 – Pin je weekgeld op de boodschappendag

Pin je weekgeld op de dag dat je de boodschappen doet. Zo heb je de belangrijkste producten in huis. Het geld dat je over hebt is voor de overige uitgaven. Op is Op! Volgende week nieuwe rondes, nieuwe kansen. Zorg elke week dat je een deel van je weekgeld spaart. Heb je echt een uitgave waar je niet omheen kan dan heb je in ieder geval een reserve achter de hand. Zo hoef je in een dure week niet je bankrekening aan te spreken. Dit is gevoelsmatig een groot pluspunt.

 

Tip 3 – Ga naar een budgetsupermarkt

Koop je boodschappen altijd in de budgetsupermarkt zoals de Lidl of Aldi. Vroeger verguisd maar tegenwoordig voorzien van een cultstatus. Hier wil je gezien worden. De producten van deze supermarkten zijn van uitstekende kwaliteit. Keer op keer scoren ze hoog in kwaliteitstesten. Niet alleen de producten zoals wasmiddelen. De verse producten komen ook vaak goed/uitstekend uit de tests.

Veel succes met je bespaarplan!