fbpx
spullen verkopen

We zien het zonnetje weer wat vaker schijnen, de temperaturen worden weer hoger: het is tijd voor lekkere biertjes op het terras! Tenminste, dat is wat ik dacht deze week. Daar was mijn portemonnee het niet zo mee eens. Dus besloot ik om op een andere manier ‘geld te verdienen’. Ik besloot mijn studentenkamer eens helemaal uit te pluizen en schoon te maken. “Levert dit geld op?”, hoor ik je denken. Absoluut! Ik heb een aantal tips voor je op een rij gezet.

 

Tip: verkoop oude spullen

In de loop der jaren verzamel je nogal wat spullen: van cd’s tot kleding en van boeken tot aan leuke mokken. Heb je al die spullen nou echt nodig? Helemaal niet! Ik heb deze week maar liefst drie zakken met kleding uitgezocht, waarvan ik al een groot deel via Marktplaats heb verkocht! Zo maak je andere studenten of koopjesjagers blij en verdien jij wat aan het verkopen van je oude kleding. Ook heb ik items waar ik op uitgekeken was nieuw leven in geblazen: stoelen heb ik opnieuw geverfd met verf wat ik nog had staan, van een sjaaltje heb ik een haarband gemaakt en plantenpotten heb ik met een benzinestift opgepimpt. Zo krijgt je kamer al een hele andere uitstraling zonder dat jij geld kwijt bent.

Fris en fruitig

Wanneer je kamer opgeruimd en netjes is zul je zien dat dit veel fijner is dan een volgestouwde ruimte met spullen die je eigenlijk toch niet gebruikt. De drang om wat nieuws te kopen werd bij mij al een stuk kleiner: ik vond die frisse look wel erg fijn. Een ander groot voordeel aan mijn studentenkamer zomerklaar maken was het feit dat ik in verschillende tassen, broekzakken en zakken van jassen geld heb gevonden. Ben jij net zo chaotisch als ik en gooi je wisselgeld voor het gemak gauw even in een tas of in de zak van een jas? Haal daar dan nu je voordeel mee: ik vond maar liefst 28 euro aan kleingeld op mijn kamer. Die kan ik dan weer steken in een lekker biertje op het terras. Of laat ik deze keer eens verstandig zijn en het geld bewaren in één van de toffe potjes die ik een likje verf heb gegeven. Fijne zomer!