fbpx

Als student zijnde zijn er veel verschillende dingen waar je op kunt besparen. Lees je bijvoorbeeld graag? Boeken zijn de ideale producten om geld op te besparen. Er zijn verschillende interessante manieren waarbij je veel geld over kunt houden. Hoe? Dat lees je natuurlijk hier. Ik heb een aantal tips voor je op een rij gezet.

 

Bespaartip 1: Deel boeken

Ik ben zelf een groot liefhebber van lezen. Boeken zijn tegenwoordig alleen best wel prijzig. Omdat ik zelf ook erg van schrijven houd, ben ik een tijdje geleden vrijwillig gaan boekrecensies gaan schrijven voor verschillende boekenwebsites. Hiervoor kreeg ik in ruil gratis boeken opgestuurd! Deze boeken wisselde ik, wanneer ik ze zelf uit had, met een vriendin voor andere boeken. Zo had zij een aantal nieuwe boeken om te lezen en zo had ik weer een hele nieuwe stapel. Een ander leuk initiatief vind ik de boekenhuisjes: in sommige steden vind je in bepaalde wijken zogenoemde boekenhuisjes terug. Hierin leggen mensen boeken die ze uit hebben, zodat iemand anders ook gratis van een leuk boek kan genieten. Ik heb al een paar enorm goede boeken hierdoor mogen lezen.

 

Bespaartip 2: Koop tweedehands

Een andere plek waar ik heel veel boeken van bekende schrijvers heb weten te vinden is de kringloop. Veel mensen doen boeken weg nadat ze deze hebben gelezen. Je kunt natuurlijk op diverse sites zoals bol.com of Marktplaats kijken naar tweedehands boeken, maar hier wordt vaak nog aardig wat geld voor gevraagd. In kringloopwinkels vraagt men veel minder voor goede boeken. Je hebt vaak al bekende namen voor een paar euro! Een andere tip is om rommelmarkten af te gaan. Grote rommelmarkten zoals bij Koningsdag zijn dé plek om goedkope boeken aan te schaffen. Mensen vragen vaak maar een prikkie voor boeken.

 

Bespaartip 3: Koop een E-reader

kindle-381242_640

 

Voor deze tip moet je wel even investeren, maar ben je in verhouding veel goedkoper uit. Schaf een E-reader aan! Het kost je even wat geld, maar je zal zien dat je daarna veel geld kunt besparen. Veel boeken zijn namelijk gratis te downloaden. Daarnaast zijn e-books in verhouding stukken goedkoper dan fysieke boeken. E-books die bijvoorbeeld net uit zijn kosten vaak maar een paar euro, omdat je het slechts hoeft te downloaden. Daarnaast is een e-reader ook nog eens hartstikke handig: je kunt het overal gemakkelijk mee naar toe nemen. Zo heb je altijd meerdere boeken bij je.