fbpx

Tips voor goedkope parfum en andere handige Sinterklaas-zaken

Geef je een flesje goedkope parfum voor Sinterklaas, of heb je toch iets anders in gedachten? Wat je ook kiest, doe het altijd met aandacht en neem de tijd om het cadeautje uit te zoeken, leuk in te pakken en te voorzien van een toepasselijk gedicht.

grote flessen parfum voor Sinterklaas

Waar let je op wanneer je goedkope parfum voor Sint wil kopen?

Sta je in een winkel, dan kun je meestal in één oogopslag zien wat de meestverkochte geuren zijn. Deze vakken zijn of bijna leeg, of de detaillist heeft er zoveel van ingekocht dat extra verpakkingen op verschillende plekken in de winkel staan. De geur van parfum is, zonder dat je het geroken hebt, voor een deel te beoordelen op de verpakking. Je mag er vanuit gaan dat een lichte crèmekleurige verpakking een zachte geur verbergt. Een donkere verpakking in de kleur paars of rood vertelt meestal dat de geur behoorlijk zwaar is en lang blijft hangen.

Goedkope parfums en populaire geuren

De meest verkochte geurtjes voor vrouwen zijn fris en/of bloemig. Je komt dan al snel in de buurt van Pleasure van Estee Lauder, Light Blue van Dolce and Gabbana of Femme van Hugo Boss. Deze goedkope parfums zijn heel populair en altijd geschikt om te geven als cadeautje voor Sinterklaas.Wil je iets originelers geven, maar het toch veilig houden, kies dan voor Modern Muse van Estee Lauder of Goldea van Bvlgari. Geuren voor mannen zijn over het algemeen fris en bevatten mint- of houtaroma’s. Veel verkochte goedkope parfums voor mannen zijn, Boss Bottled van Hugo Boss, Acqua di Gio Homme van Giorgio Armani en Joop van Homme Joop.

Parfum en wij

parfum

Het gebruik van parfum is in onze westerse cultuur algemeen geaccepteerd. Er is dan ook bijna niemand te vinden die geen parfum in huis heeft. Bij parfum denken we aan een vierkante fles Chanel No.5, maar dat is niet helemaal terecht. Parfum wordt namelijk ook verwerkt in wasmiddelen, ruimte-verfrissers, verzorgingsproducten en reinigingsmiddelen. Parfum, als je er over nadenkt, dan kun je eigenlijk niet zonder. Zonder parfum ruikt je haar helemaal niet lekker als je het net gewassen hebt en zonder parfum ruikt die gewassen rulle handdoek naar helemaal niets. De geur van parfum vertelt dus iets, laat je weten dat iets schoon is of zorgt ervoor dat je iets nooit meer vergeet.

Parfum, eau de toilette of eau de cologne, wat is het verschil?

Niet ieder merk geeft je de keuze tussen een eau de toilette, eau de cologne en parfum. Maar als die er wel is, wat moet je dan kiezen? Parfum bevat meer olie waardoor de geur veel langer aanwezig blijft. De geur van parfum is daarom ook sterker waardoor je minder nodig hebt. Een flesje parfum gaat dus langer mee, maar is ook duurder. Eau de toilette bevat minder geurstoffen en minder oliën, hierdoor is de geur een stuk milder en blijft minder lang aanwezig. Eau de toilette is daarom prima geschikt om mee te nemen in je tas zodat je het, indien gewenst, wat vaker kunt gebruiken. Eau de cologne bevat veel alcohol en wordt daarom vaak gebruikt als verfrissing.

parfum ingrediënten

Hoe bewaar je parfum?

Heb je een fles Parfum van Sinterklaas gekregen dan haal je deze meestal meteen uit de verpakking om even te ruiken en te gebruiken. Vervolgens zet je het op een plankje in de badkamer en verdwijnt het doosje bij het oud papier. En daar gaat het mis. Bewaar het doosje altijd en neem de moeite om de fles goedkope parfum die je van Sinterklaas hebt gekregen hierin te bewaren. Zet de verpakking met inhoud op een koele donkere plaats zodat licht en temperatuur stabiel blijven en weinig invloed kunnen uitoefenen op de geur. Bewaar je je geurtje op deze manier, dan kun je het gebruiken tot de laatste druppel.

Geurtje combineren met douchegel, scheerschuim en bodylotion

Speel jij dit jaar voor Sinterklaas en weet je dat de ontvanger net een nieuwe fles van haar of zijn favoriete geur heeft gekocht? Dan is het een goed idee om in plaats van een fles goedkope parfum te kiezen voor douchegel of bodylotion uit dezelfde geurlijn. Op deze manier heb je een superleuk cadeautje en je weet vrijwel zeker dat de ontvanger het daar wel mee eens is. Voor zowel mannen als vrouwen zijn er ook complete geursets te koop die behalve een klein meeneemflesje parfum ook extra’s bevatten zoals bodylotion, aftershave en douchegel.

Parfum zo goedkoop mogelijk aanschaffen - waar doe je dat?

Vind je het leuk om te shoppen, kijk dan even rond in de verschillende drogisterijzaken en parfumerieën. Ter plaatse kun je dan een vergelijk maken en het parfum zo goedkoop mogelijk aanschaffen. Goedkope parfum voor Sinterklaas kun je echter ook prima online aanschaffen. Kijk bijvoorbeeld hier op bespaardeals of er een Douglas kortingscode actief is. Maar ook bij ICI PARIS XL vindt je vaak mooie kortingsacties. In het artikel pak je voordeel bij de drogist kun je lezen hoe je dat het beste kunt aanpakken. Vier je helemaal geen Sinterklaas, maar wacht je met het geven van cadeautjes tot na de Kerst, dan heb je kans dat je met je neus in de boter valt omdat de Sale reeds is begonnen. Een andere veel gebruikte mogelijkheid is het bestellen van parfum via ‘Marktplaats’. Op deze site worden meestal restpartijen aangeboden die voor een prijsje van eigenaar wisselen.

Parfum inpakken en een surprise bedenken

Heel moeilijk hoeft het niet te zijn, met het juiste formaat doos knutsel je eenvoudig een grote kartonnen fles in elkaar. Een koker of gebruikt blik kan prima dienstdoen als dop. Vul de kartonnen fles met vulmateriaal zoals papiersnippers of stro. In deze surprise verstop je de fles goedkope parfum en voeg indien nodig extra’s toe zoals een rulle badhanddoek of een badspons. Beplak de kartonnen fles met een mooi kleurtje papier en schrijf hierop de naam van het parfummerk. Op deze manier heb je een opvallende surprise met een leuke inhoud.

Laatste tips voor een geslaagd Sinterklaasfeest

Een sinterklaasfeest vieren zonder een gedicht voor te lezen kan natuurlijk niet. Een gedicht hoort erbij en het liefst met enkele bijzonderheden die gaan over de ontvanger. De inhoud alvast een keer noemen in het gedicht is leuk, maar je kunt natuurlijk ook net doen alsof het pakket iets heel anders verbergt. Dichten is een aparte tak van sport. Ben je te laat begonnen, of heb je er heel veel moeite mee, kijk dan eens op één van de vele sites over Sinterklaasgedichten. Na het invullen van een aantal gegevens, zoals de naam van de ontvanger, het cadeautje en zijn of haar hobby maken deze sites binnen twee minuten een gedicht. Je hebt nu een goede basis voor een gedicht waarmee je de goedkope parfum voor Sinterklaas goed kunt weggeven. Om het persoonlijk te maken verander of vervang je in ieder geval een aantal zinnen.