fbpx

Er zijn van die weken dat mijn hele bespaarplan mislukt! Mijn wekelijkse boodschappenbudget is momenteel verre van toereikend, niet omdat ik opeens ontzettende trek heb in kaviaar en champagne, maar omdat er extra uitgaven zijn. Uitgaven die vooraf niet waren gebudgetteerd. En omdat tegenslag nooit alleen komt, breken er deze weken tennisrackets, vliegen er splinters van de hockeystick en één van mijn mannen moet écht een nieuwe fiets hebben. Hij zit op het Middelbare Onderwijs maar rijdt nog rond op zijn Batavus Snake, tot grote hilariteit van zijn vrienden
.
tennis rackets
 

Boodschappengeld verdwijnt als sneeuw voor de zon

Mijn wekelijkse boodschappengeld is bijna altijd voldoende voor uiteraard de boodschappen maar ook extraatjes zoals een drankje op een zonnig terrasje zitten in het budget. Hoe zonnig het momenteel ook is, zo’n drankje zit er niet in. Het geld gaat op aan catering voor de drie tennisteams van de kids, aan cadeautjes voor verjaardagen (hoeveel mensen zijn er wel niet in April geboren?) en aan de kapper omdat de meivakantie een prima moment is om je kids naar de kapper te sturen. Het reservepotje heb ik al drie keer omgekeerd maar helaas… LEEG!
 

Sportuitgaven trekken een zware wissel op de begroting

Drie kinderen die allemaal twee sporten beoefenen is een forse investering. Hier zijn binnen ons gezin dan ook duidelijke afspraken over, sportschoenen worden in de uitverkoop gekocht, tenues worden voor Sinterklaas of verjaardagen gegeven en de verenigingen worden niet rijk van onze aankopen in de kantine. Een broodje eet je thuis of neem je mee in je sporttas. Maar zoals ik al schreef is er momenteel een explosie van kapotte sportattributen. Zeker een tennisracket is een grote uitgave. Gelukkig heb ik redelijk wat connecties in de tenniswereld opgebouwd en valt er wel enige korting te ritselen. Maar dan nog gaat het me bijna € 100 kosten inclusief bespanning.
Van de hockeystick van mijn dochter vliegen de splinters in het rond. Niet zo hard slaan zou ik zeggen, maar zo schijnt het spelletje niet te werken. Dus voila…toch maar een nieuwe stick besteld à € 50.
Voor de fiets heb ik mijn trouwe vriend Marktplaats weer eens benaderd. Elke avond zoek ik trouw naar de perfecte fiets. Gezien mijn eerdere ervaringen weet ik zeker dat dat gaat lukken. Zoonlief moet nog maar een paar weekjes geduld hebben en op zijn Snake rondrijden.
 

Uithuilen en opnieuw beginnen

Zoveel niet geplande uitgaven doen mij de moed in de schoenen zinken. Ik vind het moeilijk om positief te blijven en volgende maand gewoon weer de draad op te pakken. Het lijkt wel of ik altijd achter de feiten loop aan te rennen. Liever heb ik een spaarrekening waar Dagobert Duck van zou watertanden. Maar schouders eronder, volgende maand gaat het lukken!