fbpx

Met deze tips heb je zo de romantiek weer terug in je relatie

Aan het begin van een relatie zijn de romantische gevoelens die je voor elkaar koestert erg sterk en doe je je best om deze aan elkaar te tonen. Na verloop van tijd zullen de meeste stellen echter steeds minder vaak hun romantische gevoelens uiten, terwijl ze deze vaak nog wel voelen. Hoe ga je dit verdwijnen van de romantiek goedkoop tegen?

romantiek hart

Dit is waarom de romantiek verdwijnt

Voordat we diep in de tips duiken, is het belangrijk om twee struikelblokken toe te lichten. Deze twee dingen vormen veelal de redenen dat de romantiek langzaam uit een relatie verdwijnt. De eerste van deze redenen is tijd. Hoe ouder we worden, hoe drukker we zijn. Onze veeleisende banen, kinderen en andere verplichtingen vormen een steeds grotere aanslag op de tijd die je voorheen misschien romantisch had doorgebracht.
De tweede reden is geld. Hoe ouder we worden, hoe groter het aantal financiële verplichtingen wordt. Waar je in de eerste periode van een relatie vaak nog geen kinderen hebt, geen dure hypotheek en misschien zelfs nog bij je ouders inwoonde, heb je tegenwoordig veel meer kosten die het budget voor romantische uitjes en activiteiten doen slinken. Daarom hebben we niet alleen tips verzameld die de romantiek terugbrengen, maar tips die goedkoop de romantiek terugbrengen.

1. Schrijf een romantisch briefje

Goedkoper wordt romantiek haast niet: Je hebt enkel een pen en papier nodig. Pak een moment en bedenk eens goed wat je voor de ander voelt. Schrijf het op. Als je heel romantisch wilt doen pak je een mooie decoratieve kaart (bijvoorbeeld van Greetz), maar ook als het een gewone handgeschreven brief is zal je ongetwijfeld heel wat losmaken bij je partner.
Ben je geen held met schrijven, hou je zinnen dan kort en oprecht. Het gaat uiteindelijk om het gebaar en het sentiment.

liefdesbrief

2. Ga samen romantisch 'uit' eten

romantische kaarsen

Traditiegetrouw is een dure diner reservering een populaire manier om je partner te tonen hoeveel je om hem of haar geeft. Omdat een goed restaurant vaak ook direct erg duur is, vinden dergelijke romantische gebaren vaak enkel plaats op Valentijnsdag, verjaardagen of jubileums. Probeer thuis echter eens een chique diner te organiseren.
Vaak vinden we chique diners in dure restaurants voornamelijk romantisch vanwege de sfeer die het restaurant heeft. Het is echter relatief simpel om die sfeer thuis na te bootsen met een beetje planning, wat kaarsen, romantische muziek en een goede maaltijd. Je haalt zo de sfeer van een avond uit eten naar huis, helemaal als je een avond de televisie uit laat staan en eens met elkaar praat. Er zijn mensen die een dergelijke avond uit elke maand een keer inplannen om zo de romantiek goedkoop in leven te houden. Kan je niet koken? Dan bestel je gewoon een goede maaltijd die je presenteert op je mooiste servies.

3. Romantiek in het donker: samen naar de film

Een mooie film kijken is een goede manier om gezamenlijk wat stress kwijt te raken. Je vergeet even de zorgen van de dag terwijl je schouder op schouder zit met je geliefde. Als je overdag naar de bioscoop gaat kun je vaak met korting een film kijken, maar je bent vaak nog voordeliger uit als je een film uitkiest via de video streaming dienst van je kabelmaatschappij, zoals Ziggo of KPN. Om de ervaring compleet te maken haal je wat popcorn uit de magnetron en drink je uit veel te grote kartonnen bekers.
Wanneer je gezamenlijk een film kijkt in het comfort van je eigen huis, kan de ontspanning en het samenzijn een prima gelegenheid bieden voor seksuele intimiteit met je partner. Deze intimiteit heeft er vaak onder te lijden wanneer je als stel te weinig tijd vrijmaakt voor romantisch samenzijn.

popcorn bij de film

4. Een romantisch óf erotisch smsje

Tegenwoordig heeft iedereen een mobiele telefoon. Gebruik de jouwe om je partner een goedkoop romantisch berichtje te sturen. Het kan een fijne verrassing zijn om een romantisch berichtje te ontvangen en als je partner gedurende zijn of haar werk de mobiele telefoon uit heeft staan is het dubbel zo fijn om jouw berichtje te lezen zodra de telefoon aangezet wordt. Een erotisch berichtje eens in de zoveel tijd kan de romantische vlam ook flink aanwakkeren.

5. Romantisch: werk je samen in het zweet

fitness man
fitness vrouw

Laten we eerlijk zijn: het is niet ongewoon dat een stel dat al langere tijd samen is wat verslonst. Misschien hecht je wat minder waarde aan je fysiek omdat je niet meer op jacht hoeft naar een partner. Er is niks mis met dit ook voorzichtig tegen elkaar uitspreken, wanneer het in de weg staat van intimiteit.
Samen naar de sportschool gaan klinkt misschien niet bijzonder romantisch, maar dit kan het wel degelijk zijn. Niet alleen raak je beiden beter in vorm, de hormonen die vrijkomen tijdens een goede workout helpen je libido op peil houden (of brengen). Daarnaast maakt het vaak heel wat los om je partner zich in het zweet te zien werken. Het gemiddelde sportschool abonnement kost voor een maand voor twee personen minder dan een avond uit eten, dus zo breng je goedkoop de romantiek én de intimiteit terug in je relatie. Liever niet naar de sportschool maar wel samen zweten? Lees dan onze tips om goedkoop in vorm te komen of hoe je voordelig thuis kunt sporten.
Om nu zeker te zijn dat je er in de sportschool zo verleidelijk mogelijk uit ziet voor je partner zou je eens in de webshop van Pabo kunnen kijken. Hier vind je voordelige mode die er op gericht is om de ogen tijdens je workout strak op je gericht te houden. Pabo ken je wellicht vooral van de erotische ondermode en seksspeeltjes, maar tegenwoordig vind je in de webshop van Pabo ook andere mode met een sexy randje. Het mooie nieuws is dat we een exclusieve 15 euro kortingscode van Pabo hebben.

6. Maak een romantische wandeling

Een simpele wandeling kan wonderen doen voor je relatie. De frisse lucht en lichte lichaamsbeweging zorgen dat je je zorgeloos kunt ontspannen en het gesprek met je partner aan kunt gaan.
Niet alleen dat, een goede wandeling doet ook wonderen voor je conditie. Het kan moeilijk zijn om een strak sportschool regime in je drukke schema in te passen, maar voor een stevige wandeling hebben we allemaal weleens tijd. Aangezien je waarschijnlijk al een paar schoenen bezit en buiten lopen nog steeds gratis is, is dit een van de goedkoopste manieren om romantisch met je partner bezig te zijn.

7. Maak het spannend in de slaapkamer

Liefde kent vele vormen en maten, maar seksuele aantrekkingskracht speelt in veel relaties een belangrijke rol en kan de romantiek ook goed doen aanwakkeren. Overweeg eens een spannende outfit (zowel voor haar als voor hem!) of een spannend speeltje. Beiden haal je voordelig bij de Pabo, waar je nu bijvoorbeeld de populaire We-Vibe Classic met wel 50 euro korting koopt.
Ook ontvang je bij de Pabo of Christine le Duc direct korting op je eerstvolgende aankoop als je je aanmeld voor de nieuwsbrief. Probeer ook eens de spannende actiecodes van Willie. Zo scoor je goedkoop die sexy boxershort of een nietsverhullende catsuit. Bij Pabo vind je ook voordelige outfits om eens te experimenteren met een rollenspel in de slaapkamer. Het gaat er daarbij vooral om dat je niet bang bent om samen te experimenteren. Vertel elkaar, zonder een oordeel te vellen, wat je wil en waar je over fantaseert. Je zou weleens prettig verrast kunnen worden en dingen over je partner leren die je nooit eerder hebt geweten.

we vibe classic verpakking