fbpx
benen uit auto dagje uit

De zomer is het seizoen bij uitstek om gezellig samen dingen te ondernemen. Het is lekker weer en doordat veel mensen vrij zijn is er ook genoeg tijd voor. Op vakantie gaan is echter niet voor iedereen weggelegd: het is te duur of mensen kunnen niet voor langere tijd vrij krijgen. Een dagje weg is dan een goede oplossing. Dit hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. Wil je weten hoe je kan besparen op je dagje uit? Lees dan vooral verder, want ik geef een aantal tips.

Besparen met de trein

Een auto is vaak het eerste vervoersmiddel waar je aan denkt, maar met de trein reizen kan voor een dagje uit ook een hele goede optie zijn. Zeker als je een heel eind moet reizen, kan het in kosten schelen als je met de trein gaat in plaats van de auto pakt. Bij verschillende winkels zijn er regelmatig acties voor goedkope dagkaartjes voor de trein. Hiermee kun je een hele dag onbeperkt reizen door Nederland. Deze dagkaartjes variëren in prijs van 10 tot 20 euro, afhankelijk bij welke winkel je ze koopt en wat de voorwaarden zijn. Zo zijn er ook kaartjes voor 1 volwassene en 1 kind. Op treinreiziger.nl vind je een overzicht van de huidige acties. Daarnaast heeft NS zelf ook leuke aanbiedingen. Op spoordeelwinkel.nl vind je leuke aanbiedingen voor een treinkaartje in combinatie met entreekaartjes voor musea, pretparken, dierentuinen, musicals en theater. Hiermee bespaar je niet alleen geld, het is ook makkelijk omdat je dan alles in een keer koopt. Wil je deze zomer toch de grens over? Dan vind je bij NS international leuke aanbiedingen om een dagje naar een Belgische of Duitse stad te gaan. Zeker als je dicht bij de grens woont zijn deze aanbiedingen aantrekkelijk. Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief, krijg je alle aanbiedingen in je mailbox zodra ze ingaan. Voor alle bovenstaande acties geldt: wees er snel bij, want op is op!

trein ns

Carpoolen

Niet alles is te bereiken met de trein en soms kan het ook handiger zijn om met de auto te gaan, als je veel spullen mee wilt nemen bijvoorbeeld. Als je met meerdere mensen bent kun je dan het beste gaan carpoolen. Als je allemaal met dezelfde auto rijdt scheelt het in benzinekosten, parkeerkosten en bij lange afstanden kun je eventueel van chauffeur wisselen. Als je samen de benzinekosten en parkeerkosten deelt ben je dus allemaal een stuk goedkoper uit. Ben je niet met een groep? Dan zijn er apps als toogethr, waar je met mensen mee kan rijden die je niet kent. Hier zitten natuurlijk wel risico’s aan, omdat je nooit zeker weet bij wie je in de auto stapt. Zorg daarom dat je iemand op de hoogte houdt hoe laat je vertrokken bent, wat het kenteken van de auto is en waar je naar toe gaat.

VakantieVeilingen

Voor goedkope entreekaartjes voor musea, pretparken en dierentuinen moet je bij vakantieveilingen.nl zijn. Hier worden verschillende uitjes geveild. Je moet hier dus wel snel bij zijn, want zulke kaartjes worden vaak maar een of enkele keren geveild. Wees echter niet te enthousiast, want dan kan het je zelfs meer geld kosten. Zoek altijd eerst uit hoe goedkoop je de kaartjes kunt kopen buiten de veiling en biedt voor de kaartjes niet meer dan dat bedrag. Hou er ook rekening mee dat er bij vakantieveilingen administratiekosten bovenop komen. Een tip om de veiling te winnen is om op het laatste moment te bieden: zo hebben andere bieders niet meer de kans je te overbieden voor de veiling sluit. Dit trucje wordt echter vaak gebruikt, de prijs van de kaartjes kan in de laatste seconden ineens flink stijgen.

vakantieveilingen dagje uit

Spaaracties bij supermarkten

sparen supermarkt

Supermarkten houden regelmatig spaaracties. Met die spaaracties kun je sparen voor korting op entreekaartjes voor pretparken, dierentuinen of musea. Soms kun je kiezen waar je voor spaart, maar meestal is de spaaractie voor een specifiek pretpark of een specifieke dierentuin. Zijn de spaaracties bij een andere supermarkt dan waar je normaal winkelt? Koop dan als het kan een aantal producten waar je extra spaarzegels bij krijgt bij die andere supermarkt. Rondvragen bij familie en vrienden of ze daar winkelen en voor jouw spaarzegels willen sparen is ook een goede optie, er is meestal wel iemand die de kortingskaarten zelf toch niet gebruikt. Als laatste heb je nog weggeefgroepen op facebook, waar mensen soms zegels of volle spaarkaarten weggeven die ze zelf niet nodig hebben. Hier moet je echter wel een beetje geluk hebben, want er komen vaak veel reacties op.

Prijsvragen

Beproef eens je geluk in een prijsvraag! Op internet zijn genoeg prijsvragen te vinden waar entreekaarten voor pretparken, dierentuinen, musicals of festivals te winnen zijn. Sommige radiozenders organiseren ook regelmatig prijsvragen. Er doen zoveel mensen mee dat de kans dat je wint vrij klein is, maar het is het proberen waard.

Kortingscodes bespaardeals.nl

bespaardeals dagje uit

Natuurlijk kun je ook hier op deze website besparen! In de categorie dagje uit vind je kortingscodes voor pretparken, dierentuinen en evenementen. Dit zijn kortingscodes van meerdere sites bij elkaar, dus je vind hier altijd de beste deal.

Toegangskaartjes online kopen

Veel dierentuinen, pretparken en musea hanteren een kleine korting als je je kaartjes online koopt en zelf uitprint. Het gaat vaak maar om kleine bedragen, maar als je meerdere kaarten koopt tikt het toch aan. Dit is een mooie meevaller als de dierentuin, het pretpark of het museum waar je naar toe wilt bij geen van bovenstaande acties te vinden is.

Geld besparen op de dag zelf

Je hebt je dagje uit helemaal gepland: vervoer is geregeld, de entreekaartjes zijn gekocht. Maar dan houdt het besparen nog niet op! Op de dag zelf kun je ook nog geld besparen. Neem bijvoorbeeld zelf zoveel mogelijk eten en drinken mee, dit is namelijk een stuk goedkoper in de supermarkt dan in een pretpark of dierentuin. Probeer daarnaast souvenirwinkels te vermijden als je weet dat je de verleiding niet kan weerstaan. Rondkijken is leuk, maar niet als je nooit met lege handen eruit komt.