fbpx

Gebruik deze handige tips om maximaal te besparen

Wil je besparen op je telefoonrekening? Dan doe je er goed aan de kosten en de voorwaarden van je huidige abonnement eens goed tegen het licht te houden. Misschien heb je niet het juiste abonnement gekozen en kun je beter overstappen. Hoe kun je nu een goede keus maken?

Meer is niet altijd beter

Is een supersnelle internetverbinding op je telefoon wel echt nodig? Er zijn providers die snelheden tot wel 300 Mbit per seconde aanbieden. Dat is ontzettend snel, maar waarschijnlijk wat overbodig. De meeste mensen kijken namelijk alleen een filmpje, luisteren liedjes, zitten op sociale media en sturen een paar WhatsAppjes. Allemaal activiteiten waarvoor je echt geen 300 Mbit per seconde nodig hebt.

Vergelijk het met de tv-zenders vroeger: je kon er wel honderden ontvangen, als je maar genoeg betaalde. In de praktijk keek je drie of vier zenders regelmatig en bleek de rest overbodig. Dat werkt ook zo met mobiele abonnementen. Meer is niet altijd beter. Je kunt besparen door een abonnement met minder snelheid af te sluiten.

telefoon met snel internet

Je telefoonrekening bekijken

telefoonrekening bekijken

Wil je weten welk abonnement bij je past, dan is het een goed idee om je vorige telefoonrekeningen eens te bekijken. Op die manier kom je erachter wat voor gebruiker jij bent. Ben je een zware gebruiker of juist niet? Moet je eigenlijk een grotere databundel of kun je het met een gigabyte data en een paar honderd belminuten en sms’jes ook wel af?

Heb je hier eenmaal inzicht in, dan kun je beginnen met vergelijken. Er zijn hiervoor veel vergelijkingssites te vinden. Vergelijk vergelijkingssites ook; sommige websites hebben speciale acties en dan kun je extra profiteren

Sim only of een abonnement met toestel?

sim only 1Veel mensen kozen in het verleden voor een abonnement met toestel. Je kreeg deze er namelijk ‘gratis’ bij. Daardoor dachten veel Nederlandse consumenten dat ze daarmee goedkoper uit waren. In de praktijk bleek dat niet zo te zijn: het toestel bij het abonnement bleek een koop op afbetaling en het abonnement was uiteindelijk veel duurder dan de kosten voor een sim only abonnement met een toestel dat je zelf nog moest kopen.

Vandaag de dag wordt een abonnement met toestel gezien als een lening. Is de waarde van het toestel meer dan 250 euro, dan wordt de lening geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Daarmee kun je in de problemen komen als je een lening wilt afsluiten of een huis wilt kopen.

Abonnement of prepaid?

Wie maar weinig belt, sms’t of internet, kan misschien beter geen abonnement afsluiten. Een prepaidkaart voldoet dan. Daarop zet je een paar euro aan beltegoed. Het voordeel is dat de kosten vooraf bekend zijn en je nooit buiten de bundel kunt verbruiken.

Ben je een grootverbruiker, dan kan een abonnement een beter idee zijn. Onlangs zijn er zelfs abonnementen op de markt gebracht waarbij je voor een vast bedrag onbeperkt mag bellen, sms’en en internetten. Ideaal voor mensen die hun smartphone maar niet kunnen wegleggen.

Alles-in-1

Steeds meer telecombedrijven bieden zogenaamde ‘alles-in-1-pakketten’ aan. Dat zijn pakketten waarbij je een vast bedrag betaalt voor vaste telefonie, mobiele telefonie, vast internet en televisie. Soms is het ook mogelijk om vaste telefonie of vaste televisie weg te laten.

Door zo’n pakket af te nemen kun je flink besparen. Je neemt dan namelijk niet meer verschillende abonnementen bij verschillende aanbieders af. Daarnaast geven dit soort aanbieders vaak flinke kortingen.