fbpx

Besparen op zonnebrandcrème

In de vakantieperiode geven veel drogisterijen hoge korting op zonneproducten. Een korting die geregeld voorbij komt bij de (online) aanbieders is twee halen, één betalen. Dit levert je bij aankoop van merkzonnebrand algauw een besparing op van meer dan € 15. Een goed alternatief voor merkzonnebrand is het huismerk SoLait van Kruidvat. Enige jaren geleden is deze door de Consumentenbond uitgeroepen tot de beste zonnebrandcrème. Voor minder dan € 7 kun je deze in je vakantiekoffer stoppen.

zonnebrand
bikini-377487_640

Afgeprijsde badmode

Weersta de neiging om in het vroege voorjaar bij de eerste zonnestralen die peperdure bikini aan te schaffen. Het duurt sowieso nog een paar maanden voordat je hem kan showen op strand. Als het strandweer echt is aangebroken is de badkleding vaak al met 20 tot 50% afgeprijsd. Met een beetje online rondklikken koop je die eerst peperdure bikini nu met een mooie korting. Houd vooral de grote online aanbieders zoals Wehkamp en OTTO scherp in de gaten, zij stunten rond de vakantieperiode vaak met badmode. Acties van één dag waarbij ze tijdelijk hoge korting geven op de gehele badmodecollectie komen geregeld voor.

Maak een budget

De grootste valkuil tijdens je vakantie zijn de extra uitgaven zoals terrasjes, ijsjes, taxiritjes etc. Vaak is de gedachte ‘ik heb nu vakantie en geen zin om moeilijk te doen over geld’. Met als gevolg de enorme domper als je thuiskomt en je bankrekening de ondergrens heeft bereikt. Om dit te voorkomen is het verstandig om een vakantiebudget te maken. Spreek een bedrag af per dag en houd je daar aan. Dure boodschappen gedaan? Geen terrasje, maar een lekker drankje voor de tent. Duur boottripje? ’s Avonds tosti’s in plaats van gamba’s. Je zult zien dat je het na een paar dagen een sport gaat vinden om met je budget de dag door te komen en het absoluut niet voelt alsof je jezelf en je gezin iets ontzegt.

Kies een voordelige reisverzekering

Duik eens een avondje in je reisverzekering. Is de verzekering met werelddekking echt nodig nu je de aankomende jaren met je kids eerder in Frankrijk zult vertoeven dan op de Bahama’s? Europadekking is voor de meerderheid van de Nederlanders voldoende.
Een doorlopende reisverzekering is in de meeste gevallen voordeliger dan kortlopende verzekeringen. Ga je echter slechts eenmaal per jaar op vakantie dan kan het de moeite waard zijn om alleen voor de vakantieperiode een verzekering af te sluiten. Vergeet dan alleen niet als je onverwacht een weekendje weggaat ook een reisverzekering af te sluiten.
Fijne vakantie!