fbpx

3 Tips om te besparen op je dagelijkse vervoer

Herken je dit: uit gewenning snel de auto pakken als je ergens heen moet? Vast wel! Het is een handig vervoersmiddel, maar zeker niet het goedkoopste. Er zijn genoeg alternatieven die goedkoper zijn en die weinig aanpassing vragen. Je wilt natuurlijk niet je hele dagelijkse routine omgooien. Wil je graag besparen op je vervoerskosten? We hebben drie tips voor andere manieren van vervoer die goedkoper zijn. Zo kun je direct beginnen met besparen!

Pak voor korte afstanden de benenwagen

Veel ritjes waarvoor je snel de auto pakt, kun je ook te voet doen. Wist je dat een ritje van 5 minuten met de auto, lopend niet meer dan 15 minuten kost? Wat een klein verschil! Korte ritjes met de auto zijn relatief duur. Een koude motor verbruikt namelijk bijna 2 maal zoveel brandstof als een warmgedraaide motor. Pak voor korte afstanden lekker de benenwagen. Dit levert je een mooie besparing op én het is ook nog eens goed voor je gezondheid. Mensen die dagelijks bewegen hebben een bewezen betere gezondheid. Door de auto te laten staan kom je gemakkelijk aan je 10.000 stappen per dag. Lijkt mij een win-win situatie. Die tien minuten extra vallen makkelijk in te passen in je dagelijkse routine. En je zult zien dat er een gewenning optreedt. Na een paar weken weet je niet meer anders en ben je zo gewend aan je dagelijks wandelingetjes dat je niet meer anders wilt.

bespaartips vervoer

Pak de fiets

Misschien houd je niet van lopen, of is je werk of de supermarkt niet op loopafstand. Een goed alternatief voor de auto is in zo’n geval: de fiets! Zo krijgt je lichaam beweging en kun je je net wat sneller voortbewegen dan lopend. Voor langere afstanden is een E-bike ideaal. Zeker niet goedkoop qua aanschaf, maar bedenk dat de hoge benzinekosten verleden tijd zijn.  Ook ben je verlost van parkeerkosten, een niet geringe kostenpost met de huidige parkeertarieven. Uiteraard maak je wel kosten voor het opladen van je fiets, echter bij normaal gebruik is dat ongeveer € 10 per jaar. Dat is minder dan wat 2 uur parkeren in Amsterdam kost.  Online kun je gemakkelijk de prijzen van E-bikes vergelijken en zo uiteindelijk een voordelige prijs betalen voor je nieuwe vervoersmiddel. Tip: verzeker je nieuwe E-bike wel goed, want ze zijn helaas nog steeds populair onder fietsendieven.

Ga carpoolen

Is lopen of fietsen geen optie voor jou, kijk dan of je kunt carpoolen. Hiervoor zijn ook initiatieven op internet te vinden. Misschien heb je een collega die vanuit dezelfde stad of hetzelfde dorp vertrekt. Of een buurvrouw die ook iedere vrijdag naar de markt wilt. Of een vriendin die ook naar een gezamenlijke vriendin op een uur rijden wilt. Kijk of je de ritten zoveel mogelijk kunt combineren, zodat je de benzinekosten en eventuele parkeerkosten kunt delen. Dit bespaart je weer geld, wat je ergens anders aan kunt besteden. Bovendien is het goed voor je sociale contacten en niet geheel onbelangrijk… voor de natuur.