fbpx

make up

Net als zoveel andere meiden van mijn leeftijd vind ik het leuk om me voor bepaalde gelegenheden eens goed op te doffen. Lippenstift hier en een goede blush daar, het kan me soms niet gek genoeg. Toen ik nog thuis woonde, voordat ik ging studeren, kocht ik altijd alle make-up die ik wilde. Eenmaal op kamers bleek dat make-up een hele dure kostenpost is! Een goede foundation of een lipgloss kost vaak al meer dan tien euro. Onzin eigenlijk wanneer je er over nadenkt, want het is geen must natuurlijk. Omdat ik er toch af en toe een keer net wat stralender uit wil zien, ben ik gaan zoeken naar een oplossing. Wat blijkt? Je kunt sommige make-up prima zelf maken van goedkopere producten! Dit is niet alleen voordelig, maar vaak ook nog eens beter voor je huid. Via bespaardeals zijn er diverse kortingscodes te vinden voor winkels waar ze schoonheidsproducten verkopen, zoals kortingscoupons voor Wehkamp of codes voor Douglas.

 

Glanzende lippen

Een goede glans op je lippen kan je al een heel ander uiterlijk geven. Geen zin om veel geld uit te geven aan een dure lipgloss maar wil je toch shinen? Koop dan een goedkopere dagcrème op oliebasis en meng deze met frisdrankpoeder voor een lekkere lipglosssmaak. Dit soort poeder koop je bij de toko voor lage prijzen. Je kunt ook zelf lippenstift maken van producten die je al hebt. Heb je bijvoorbeeld lipgloss (zoals bovenstaand gemaakt) en blusher of oogschaduw in huis? Meng deze met elkaar. Dit kan op een bordje maar ook direct op je lippen. Je kunt alle kleuren lippenstift kiezen die je wilt plus je hebt weinig producten nodig voor meerdere doeleinden.

 

Natuurlijk poedercrème

Een bakje blusher die op de grond is gevallen in tientallen stukjes, die frustratie kent elk meisje bijna wel. Je kunt er niet meer gemakkelijk met een kwast doorheen. Gooi deze potjes niet weg, maar meng deze door een dagcrème of door een pot vaseline. Zo maak je je eigen natuurlijke lichte foundation. De combinatie met de dagcrème maakt het ontzettend goed voor je huid. Ook krijg je een lekker kleurtje door de toegevoegde blusher. Je hoeft niets weg te gooien en je bent ook nog eens goedkoper uit. Tip: gebruik niet alle dagcrème zodat je ook nog crème over hebt voor dagelijks gebruik zonder dat je meteen een kleurtje krijgt.