fbpx
student backpack

De zomer komt er weer aan en je wilt toch wel graag een paar dagen of een weekje weg. Probleem: je bent student en je hebt weinig geld! Wat nu? Dit betekent natuurlijk helemaal niet dat je niet op vakantie kunt gaan. Ik ben volgens mij nog nooit zó vaak op vakantie geweest als in mijn studententijd. Natuurlijk niet altijd in de meest fancy hotels, maar juist met een budget op toch nog de meest bijzondere plekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kampeervakantie?

Op reis met je backpack

Veel vrienden van me hadden nog nooit gekampeerd, maar moesten op een gegeven moment wel omdat ze toch graag op vakantie wilden. Achteraf bleek dat ze nog nooit zo’n leuke en avontuurlijke vakantie hadden gehad! Kamperen is namelijk één van de meest goedkope manieren om op reis te gaan. Voordat ik iets ga boeken kijk ik altijd op internet, zoals de website van bespaardeals, of er bepaalde kortingscodes te vinden zijn waarmee ik voordeel kan krijgen op een vakantie. Ik heb bijvoorbeeld al veel korting kunnen krijgen door de codes van online shop OTTO! Voor andere gevallen kijk ik vaak zelf naar goedkope opties. In Nederland kun je bijvoorbeeld al heel snel goedkoop kamperen. Het is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt, maar ons eigen land heeft heel veel mooie plekken. Wat dacht je van een kampeervakantie in de duinen van Texel? Of van een lang weekend aan zee in Schoorl? Er is daar echt genoeg te doen en met lekker weer kun je de hele dag op het strand hangen.
 

Buitenlandse bestemmingen

Toch hoef je niet in Nederland te blijven om goedkoop te kunnen kamperen. Boek bijvoorbeeld met een goedkope buslijn of vliegtuigmaatschappij zoals Eurolines of Ryanair een vlucht naar Scandinavië. Je mag namelijk gratis en voor niks kamperen in de bossen van Zweden! De natuur van dit prachtige land is zo ontzettend mooi. Neem zelf een tas mee met genoeg eten en drinken voor bijvoorbeeld een lang weekend en je bent heel weinig geld kwijt én je bent ook nog eens op een speciale bestemming. Een andere bijzondere bestemming is het Lake District in Schotland. Hier heb je prachtige routes om te lopen met waanzinnige uitzichten en je kunt hier tevens je tentje opzetten zonder dat je daar voor hoeft te betalen. Zie nou wel dat kamperen niet duur hoeft te zijn?