fbpx

marktplaats

Gebruik de juiste zoekwoorden

Er zijn veel studies gedaan naar de manier van zoeken van Google. Waarom komt de ene site bovenaan te staan en eindigt een andere net zo belangrijke site op de twintigste plaats? Dat heeft onder andere te maken met het gebruik van de juiste zoekwoorden op je website. Zo werkt het voor Marktplaats ook. Door gebruik te maken van woorden waar veel op gezocht wordt – verplaats je in de koper – vergroot je de kans dat kopers juist jouw product vinden tussen alle aangeboden artikelen. Marktplaats zoekt alléén in de titel! Zorg daarom dat je alle zoekwoorden in de titel gebruikt.
Fout: Sweater
Goed: Nieuw! G-Star sweater mt. S – blauw
Kopers vinden jouw trui nu met verschillende zoekwoorden: G-Star, nieuwe sweater, blauwe sweater, sweater mt. S.
 

Maak goede foto’s

Voordat kopers je beschrijving lezen, bekijken ze in negen van de tien gevallen eerst je foto’s. Zorg daarom dat je aandacht en zorg besteedt aan je foto’s. Zorg voor een neutrale achtergrond, dus geen rommelige bijkeuken als decor voor je mooie designer koffiezetapparaat. Maak naast een goede overzichtsfoto ook mooie details foto’s van je product. Zorg voor een goede lichtinval zodat je product goed zichtbaar is.
 

Maak een goede, accurate omschrijving

Omschrijf je aangeboden product op een eerlijke manier. Gebruik de eerste alinea om de kopers te overtuigen, leg eventueel uit waarom je het product verkoopt.
Schitterende nieuwe G-Star sweater waar ik direct verliefd op was. Helaas bleek hij thuis toch een maatje te klein. Ik hoop er nu iemand anders blij mee te kunnen maken.
Sluit af met een alinea met relevante informatie.
Mocht u vragen hebben over het aangeboden product dan kunt u mij altijd mailen. Ik beantwoord mailtjes binnen 24 uur.
Pakketjes worden met zorg ingepakt en verzonden met Post.nl, de verzendkosten zijn voor de koper. Na verzending ontvangt u van mij de verzendgegevens zodat u het pakketje kunt volgen.
 

De prijs van je product

Neus eens rond op Marktplaats naar vergelijkbare advertenties en kijk wat de gangbare prijs is. Te goedkoop is niet goed, kopers zullen denken dat er iets mis is met aangeboden item. Maar prijs je product zeker niet te duur, kopers haken af als je meer vraagt dan andere aanbieders.
Je hebt de keus uit bieden, bieden vanaf en een vaste prijs. Welke van deze drie het beste is, hangt af van je persoonlijke voorkeur. Voor bieden moet je enig geduld bezitten, voor een vaste prijs zul je meerdere mailtjes moeten beantwoorden omdat kopers toch graag willen onderhandelen.
 

Goede mailwisseling

Heb je eenmaal een koper voor je product gevonden, zorg dan voor een snelle en correcte afhandeling van de koop. Maak standaard mailtjes aan die je elke keer weer kan gebruiken.
Hartelijk bedankt voor je bod op de G-Star sweater. Voor € 25 + € 3,45 (brievenbuspost) verzendkosten is hij van jou. Bij akkoord stuur ik je de bankgegevens en kunnen we de koop afronden.
Veel succes met je Marktplaats-verkopen!