fbpx
pathe unlimited

De studententijd is de leukste tijd van je leven, althans dat zeggen ze. Het is tevens een tijd dat je voor het eerst leert hoe je rond moet komen met een bepaald bedrag per maand. Je moet je studie betalen, je kamer, je boodschappen, maar je wilt ook nog leuke dingen doen. Hóe doe je dat? Ik heb geprobeerd om mijn studententijd de leukste tijd van mijn leven te maken door naast studeren en werken ook altijd tijd vrij te maken voor leuke en vooral voordelige uitjes. Hoe? Dat lees je hier.

 

Tip 1: voordeelpassen

Als fervent filmliefhebber ben ik vaak in de bioscoop te vinden. Helaas betaal je al gauw tien euro per film. Gelukkig heeft bioscoopgigant Pathé hier een hele leuke oplossing op gevonden. Voor maar liefst 19 euro per maand mag je onbeperkt naar alle films in alle vestigingen! Ik heb hier heel veel gebruik van gemaakt: je kunt de laatste films checken zonder dat je echt op je geld hoeft te letten. Wil je een avondje wat leuks doen maar je bankrekening laat dit niet toe? Check dan op de site welke films er draaien en ga met vrienden naar een nieuwe release. Het leuke is dat veel van mijn (studenten-)vrienden ook een voordeelpas hadden zodat we altijd wanneer we wilden naar de bioscoop konden gaan. Een tip: koop geen eten en drinken ín de bioscoop, maar ga voor de tijd even langs bij de Aldi, Lidl of Albert Heijn voor de nodige versnaperingen.

 

Tip 2: kies de juiste bijbaan

Een andere leuke tip is om voor een bijbaantje te kiezen waar je tevens zelf tijd hebt om leuke dingen te doen of om gratis eten of drinken te kunnen fixen. Zo kun je bijvoorbeeld tolk zijn op een rondvaartboot en terecht komen op de mooiste plekjes, kassamedewerker worden bij de bioscoop en zo gratis naar de film kunnen, museummedewerker worden en zo gratis naar diverse musea kunnen gaan, werken in een broodjeszaak en zo gratis kunnen lunchen, werken in een hippe koffiezaak en zo gratis koffie kunnen drinken en leuke mensen kunnen ontmoeten, werken in een restaurant en zo gratis kunnen eten en ga zo maar door. Er zijn ontzettend veel bijbaantjes waar je niet alleen geld kunt verdienen, maar tevens andere leuke extra’s kunt krijgen die als student erg aantrekkelijk zijn.