fbpx

marktplaats kleding
Marktplaats is en blijft toch echt een van de allerbeste manieren om geld te besparen. Of je nu op zoek bent naar een hippe outfit, een nieuwe fiets, tegels voor de tuin of een complete babykamer alles is te koop op Marktplaats.
 

Kopen op Marktplaats

Kopen op Marktplaats valt of staat met het zoeken van het product. Het op de juiste manier zoeken zorgt ervoor dat jij tussen al die duizenden aangeboden truien jouw favoriete item vindt. Hoe ga je te werk? Dat hangt er vanaf of je een bepaald merk in gedachten hebt of dat je jezelf wilt laten verrassen door het aanbod. In het laatste geval kies je voor bladeren door groepen en verfijn je je zoekopdracht met de juiste maat, conditie van de trui – nieuw, zo goed als nieuw of gebruikt – en eventueel kleur. Ben je op zoek naar een bepaald merk? Typ simpel het merk en de maat in en alles van dat merk komt voorbij. Verfijn deze zoekopdracht eventueel met de juiste productgroep.
Het zoeken naar andere producten gaat op dezelfde manier. Het belangrijkste is om je zoekopdracht zo specifiek mogelijk te maken, dan heb je de meeste kans om te slagen op Marktplaats.
 

Hoe sluit je een goede deal?

Voor je gaat bieden is het verstandig te kijken hoeveel er is geboden op gelijkwaardige producten. Uiteraard hangt de prijs af van de conditie van het aangeboden item. Maar niet alleen daarvan. Een populair fashion merk is op Marktplaats veel duurder dan minder favoriete merken. Zo is momenteel 10 Days zeer gewild. Nieuwe truien van dit merk wisselen voor 80% van de winkelwaarde van eigenaar. Terwijl nieuwe truien van een minder gewild merk voor 10% van de winkelwaarde kunnen worden gekocht.
Zeer populaire producten zijn meestal snel verkocht. Neem in zo’n geval contact op met de verkoper om teleurstelling te voorkomen. Uit eigen (ver)koopervaring weet ik dat een kinderfiets zo’n product is. Zie je dé fiets voorbij komen aarzel dan niet om de verkoper te bellen en de deal af te ronden. Voor je het weet rijdt een ander kind erop rond en zit jij weer een avond achter je computer te zoeken.
 

Meer goede dan slechte ervaringen

Zelf koop en verkoop ik met veel plezier op Marktplaats. Negen van de tien keer is het een aangename bezigheid. Helaas zijn er ook (ver)kopers die niet reageren of je een nieuw item voorspiegelen, maar bij ontvangst blijkt het om een gedragen exemplaar te gaan. Om zoveel mogelijk slechte ervaringen te voorkomen kijk ik altijd hoelang een verkoper actief is op Marktplaats en bestudeer ik de foto’s heel precies. Is er aandacht besteed aan het te verkopen product? Zo zap ik ongestreken kleding gelijk weg en ook items zonder beschrijving koop ik niet. Gelukkig heb ik op een paar nare ervaringen na altijd leuk contact met de verkopers en heb ik al heel wat TOP-koopjes gescoord.
Tot ziens op Marktplaats!